Annas blogg

lite svammel om mitt liv :)

Ännu en fredag!

Publicerad 2009-10-31 08:47:40 i Allmänt,

Idag har Roger varit ledig från jobbet så det blev en vända in till stan! Började med ett varv nere på stan där vi bland annat besökte guldfynd för att se om vi hittade någon födelsedagspresent till mig. Finns ju hur mycket fint som helst. Jag önskade mig en ring så jag fick följa med och prova å välja. Hittade en jättefin!

Sen blev det ett besök på bolaget uppe på a6. Kan lova att vi inte va själva där! Tror halva Jönköping hade hittat dit. Men lite öl blev det! Måste ju ha lite att bjuda bröderna på. Själv fick jag en flaska alkoholfritt vin tack vare Max :)

Hade tänkt att äta på a6 med men va helt fullt över allt så det fick bli McDonalds utanför istället. Matade i Max gröt med å han är ju inte så blyg så han passade på att först lägga av en rap som ekade över hela resturangen. Å sen va det Willys som stod på tur att få ett besök. Fast jag inte kollade så lyckades vi hamna i Idas kassa! Vilken tur tror hon hade bliver arg om jag hade handlat av någon annan!Efter det så blev det Hemmakväll som fick ett besök! Inhandlade godis till lördagen. När jag kom tillbaka till bilen va det två killar som sov gott i baksätet.

När vi kom hem så va det att fixa och greja lite här hemma som stod på schemat innan det blev soffan och fredagsmys!

Stora och små!

Publicerad 2009-10-29 21:16:40 i Allmänt,

I dag har vi varit på stora och små! Annica har äntligen piggnat till lite nu så nu är det gå som gäller! Det är alltid trevligt, vi har alltid en massa att prata om. Vi hade bestämt oss för att vi skulle komma iväg tidigt idag så 50 minuter innan det började gav vi oss iväg. Men som vanligt så kom vi ändå nästan i sista stund. Våra två sniglat Noa och Elona hade inte alls brottom och kom på massor på vägen som de bara va tvugna att göra! Som tur va så va det ganska många som va sena i dag.

Efter sången så gick vi hem och fixade lite. Kom på att jag skulle testa att bara lite bröd också. Alla som känner mig vet att jag inte är mycket för att baka så kors i taket!
Det blev faktiskt gott också.

Annars har det varit en ganska lugn kväll. Roger hade besök av en jobbar kompis en liten sväng. Det va roligt att träffa honom för han och jag jobbade ihop för många år sedan med.

Imorgon blir det till att åka och handla lite inför kalasen i helgen.

Ikea

Publicerad 2009-10-28 20:36:29 i Allmänt,

Igår va jag på Ikea och fikade med tre underbara jobbarkompisar. Lena, Anna-Sara och Johanna, alla är mamma lediga utom Anna-Sara. Så hon fick ta en uppdatering om vad som händer på jobbet. Är ju kul att få höra lite skvaller och än så länge längtar jag inte tillbaka!
Tiden bara rusade iväg och vipps så hade det gått över tre timmar och det va dax att bege sig hemåt för att hämta Noa på dagis. Han har nu blivet jätteduktig på att gå på toaletten så nu har han bara blöja på natten. Han har blivet lovad en stuttsmatta om han slutar med blöjor så nu är vi nog tvugna att köpa en det första vi gör i vår! Måste ju hålla det man lovar!

När vi kom hem så va det dax för middag. På menyn stod det potatismos och köttbullar. Noa åt som en häst kunde nästan tro att han inte fått mat på flera dagar. Sen va det bad med Max. Sen läggning av barnen.

Blev en liten sväng till Konsum med då jag konstaterade att mjölken va slut å Noa vill ha det till frukost.
Avslutade kvällen med de desperata hemmafruarna!

I dag sov barnen ända till kvart över sju så jag fick sovmorgon!
Sen va det upp och fixa frukost. Noa valde macka och mjölk å Max ville ha mammas mjölk. Får inte så mycket av den längre. Har planer på att få honom att dricka lite välling med. Just nu är det gröt som gäller för lilleman. Lämnade Noa på dagis å fick sen ett besök av mina föräldrar som hade köpt med sig jätte goda mackor från Elsis! Annica och jag promenerade ner till dagis för att hämta barnen. Va ganska länge sedan sen vi gjorde det. Annica har varit sjuk och jag har varit lat :( har inget annat att skylla på.
Va underbart väder på dan i dag å den efterlängtade solen tittade fram. Tur att Annica sparkade ut mig idag!
I eftermiddag så har det varit ganska lugnt. Lagat mat och myst med barnen. Nu sover de gott i sina sängar och jag väntar på att Grays ska börja :)

Fick ett lite lugnade besked med idag!!!

Ha en skön kväll!

Dagen

Publicerad 2009-10-26 22:11:08 i Allmänt,

Barnen vakande redan vid sju idag men jag hade ställt klockan på 7,30 så det va ganska okej ändå. Både Max och Noa hade sovit väldigt bra. Nu börjar det äntligen lossna med Noas blöjor! Han är utan blöja hela dagarna nu och det händer inte ofta några olyckor. Trodde ett tag att han va ett hopplöst fall *L* men det finns nog hopp för honom med.
Annica och Sara skulle komma hit och fika idag när vi hade lämnat de stora på dagis men tyvärr så va Saras lilla tjej sjuk idag så det bliev bara jag och Annica. Sara vi saknade dig!
Det blev en trevlig fikastund för oss och vår minstingar. Thilia utforskade huset och letade efter häftiga ställen att klättra på. Max kollade storögt på när hon kröp omkring. Såg ut som att han tänkte så där vill jag med göra! Tror inte det dröjer jätte länge tills han med kryper omkring.

På eftermiddagen så va det föräldraträff med bvc. Som vanligt så va vi inte så många där, bara fyra mammor! Undra vad alla håller hus. Borde vara fler mammor hemma.
Idag va det en trevlig kvinna som jobbar med familjerådgivning för gravida och familjer med barn upp till ett år med och diskuterade lite. Vi hade en mycket trevlig pratstund där nere så de som inte kom missade något!

Sen va det hem och laga middag och fixa lite innan barnen skulle i säng. Imorgon blir det fika och tjöt på Ikea med jobbarkompisarna!

Sov gott!!!

Helgen!

Publicerad 2009-10-25 22:34:01 i Allmänt,

LÖRDAG
Barnen vakande faktiskt efter klockan åtta idag så vi fick sovmorgon! Inte varje dag man får det. Roger hade funderingar på att köra lite cross på förmiddagen men eftersom det va så tråkigt väder så bestämde han sig för att följa med mig och barnen in till stan för att köpa en en present till Anna-Karin som fyller år. Misstänkte redan i bilen att det va något med Noa, han sa inget alls på vägen in han som nästan brukar tjata örenen av en i bilen. Vi kollade i ett par affärer men hittade inget så jag bestämde mig att lite te, godis och annat gott kunde vara en rolig present. Jag gick till en liten butik som har massor av sådant och Roger tog med sig Noa till BR. Men Noisen tyckte inte alls det va roligt och ville inte ha en ända leksak. Ville bara va nära pappa hela tiden så de gick till mig istället. Då började Noa helt plötsligt att kräkas. Inte mycket men ändå. Så snabbt ut med honom å det ända han sa va att han ville åka hem. Så det va bara att gå till bilen igen. Sen blev det ett stopp på Brio å vi räknade med att jag skulle kunna springa in snabbt och köpa det jag skulle men då ville Noa följa med så det fick han. Där hittade han en stor jeep med släp och bil som han ville ha och det fick han med tanke på att vi hoppade över godisaffären. Sen va han jättepigg. Vi va oroliga att vi inte skulle kunna åka till Anna-Karin på kalas men det kunde vi och så mycket godis som Noa åt där så va det inget fel på hanns mage i alla fall! Det va ett trevligt kalas och mysigt att umgås med familjen!

SÖNDAG
Då så har vi ställt om klockorna igen då så nu är det möörrrkkt på kvällarna.
Vi va lite sega idag med tanke på att det blev sen hos Anna-Karin och Andreas igår men vi besämde oss ändå för att åka och hälsa på Rogers föräldrar en sväng. Hade fått hem kort på Max som vi visste att farmor och farfar va intreserade av. Max passade på att sova nästan hela tiden vi va där men farmor fick prata med honom en liten stund. 
När vi kom hem så lagade jag mat och Roger å Noa städade Noas rum. Fint blev det och det va behövligt. Efter maten så blev det en del städning för mig med. Sen va det nattning av barnen så att jag han titta på "Ensam mamma söker" innan jag tog mig ett välförkänt bad.
Nu är det dax att krypa i säng för mig med!

22 barn 11 vuxna och en tant!

Publicerad 2009-10-23 15:22:22 i Allmänt,

Idag har vi varit på öppna förskolan. Det va ganska många där idag så det blir lite hög ljudnivå mellan varven. Då sa Lena något som jag tyckte va lite roligt: När man är så många så måste man vara lite tysta. Vet ni vad som händer annars? Man får ont i öronen och vet ni vad som kan hända då? Man får ont i huvudet, å vet ni vad som kan hända då? Man kan få ett utbrott och bli jätte arg!
Tyckte det stämde väldigt bra! Noa blåste ut färg med sugrör, det tyckte han va väldigt roligt å vilka fina konstverk de fick till alla barnen. Max blev så trött av att titta på alla barnen att han somnade rätt upp å ner i mitt knä. Han som inte är så lätt att få å sova annars!

Ibland så blir jag förvånad över att en del mäniskor inte alls är som man tror att de ska vara. En del som man har tyckt är svåra att prata med helt plötsligt är jätte trevliga och en del som man har haft jättekul ihop med helt plötsligt inte har något gemensamt med. Är ganska trött på folk som säger en sak men menar en annan. Har nu på senaste tiden fått ett par nya vänner som jag verkligen tycker om. Vi kan prata om allt och finns där för varandra! Tack för att ni finns!

Tycker inte om att solen lyser med sin frånvaro. Skulle behöva lite ljus känner jag blir så fruktansvärt trött av detta vädret. Blir tyvärr ganska lat också :( skulle behöva komma ut och röra på mig lite snart men svårt att hitta motivationen när man måste klä sig i regnkläder och ha regnskydd på vagnen. Allt blir så smutsigt med så det är ju inte så roligt att ta in vagnen i hallen heller. Det kunde väl låta bli att regna i alla fall! Det blir väl inte bättre när vi ska ställa om klockan i helgen oxå. Får försöka ge mig själv en känga i baken så att jag kommer ut lite. Se nu framför er när jag försöker sparka mig själv i baken ;)
Att man ska vara så j...a lat, hatar mig själv för det. Vill så gärna men det blir ändå inte av.
Ja ja även solen har ju sina fläckar *s*

Snart kommer Roger hem från jobbet och helgen tar sin början!
Ha en trevlig helg nu alla vänner!

Läkarbesök

Publicerad 2009-10-22 21:27:00 i Allmänt,

 Igår va jag på sjukhuset i Eksjö för provtagning och för att prata med en läkare om operation. Så nu är det bestämt att jag ska opereras i januari. Kunde fått en tid tidigare men vill hinna sluta amma innan det är dax.
Besöket gick bra men som vanligt hoppades jag på att slippa nålar men kom inte undan denna gången heller :(
Men denna gången gick det faktiskt ganska så bra. Jag som är så svårstuken är van vid att de sticker massor av gånger innan de får något blod. Denna sköterskan lyckades på första försöket! Men eftersom jag har tunna ådror så gick den ju självklart sönder så jag har ett stort snyggt blåmärke där nu.
Så i januari blir jag en gallblåsa fattigare. JIPPI!
Mormor och hennes väninna Kerstin va med och tog han om Max så att jag inte behövde ta med honom in till läkaren. Å lilleman va som en solstråle hela tiden. Efteråt så blev det fika på stan innan vi åkte hem. Tack mamma för hjälpen å fikat!

Noa fick följa med Elona hem efter dagis å det hade gått jättebra! Tack Annica! Tur att du finns! Men Noa va helt inställd på att det va Roger som skulle hämta honom så han blev väldigt upprörd när det va mamma som kom istället. Så när vi väl kom hem fick jag muta honom med glass för att han skulle vilja vara med sin mamma.

I dag har vi varit på "Stora & små" å sjungit lite! Det är roligt att komma ut och träffa andra mammor! Sen va det hem och städa. Blev storstädning av delar av huset. Sen kom Malin förbi en sväng. Hon hade varit på möte inne i Jönköping så hon passade på att stanna till när hon hade vägarna förbi!!
Bra gjort!

Lite så där

Publicerad 2009-10-20 21:04:02 i Allmänt,

Känner mig fotfarande lite konstig sedan gallstensanfallet. Men imorgon är det dax att träffa en läkare för att prata om en operation för att ta bort stenen. Hoppas vi kommer fram till något bra. Det är ju inte så trevligt att få dessa anfall.

Idag har jag och Max varit på Willys och handlat. Det är faktiskt ganska roligt att åka dit och träffa lite jobbarkompisar! Jag saknar verkligen en del av dom. Man blir ju lite som en familj när man har jobbat många år tillsammans.

I eftermiddag så har vi varit hos Rogers syster Mia på fika hela familjen. Jag och barnen åkte dit vid tre tiden och Roger kom när han hade slutat jobba. Det va kul att träffas lite. Blir tyvärr inte så ofta fast att vi bor ganska nära varandra.

Nu sover barnen och jag ska titta på Desperate Housewives!
Ha en trevlig kväll alla vänner där ute!
KRAM

En skitdag :(

Publicerad 2009-10-19 11:36:14 i Allmänt,

Det började redan på natten till söndag. Vaknade av kraftiga smärtor i ryggen och under bröstkorgen. Då va det dax igen. Ett gallstensanfall, inte alls trevligt. Somnade om en stund men vaknade snart igen av värken. Tog mig upp ur sängen och ut till köket för att få i mig lite smärtstillande. Självklart så vaknade Max då. Roger gjorde ett tappert försör att få honom att sova igen men det va inget som Max ville gå med på. Så jag kravlade upp till sittande ställning för att amma killen. Kändes väldigt jobbigt men det gick. Efter det så sov han en liten stund innan Roger tog med honom upp så att jag fick sova lite. När jag sen vakande så hade det gett med sig men då ville inte magen va med istället *suck*
Va väldigt hängig hela dagen så det blev inte mycket gjort. Roger tog med sig Noa och hängde med lillebror till Eksjö och kollade på endurotävlig. Å Max sov helad dagen så jag kunde passa på att vila lite. Satt mest framför tv och datorn å gjorde ingenting!

Det blev inga steg!

Gårdagen

Publicerad 2009-10-18 13:32:34 i Allmänt,

Det blev en tidig morgon. Klockan ringde redan klockan sex! Roger och Noa skulle träffa min pappa 7,40 i Eksjö. De skulle ut i skogen och kolla på endurotävling.  Jag och Max fortsatte till Ingatorp istället för att hälsa på mormor. Där fick vi en mysig frukost tillsammans med mormor. Sen behövde Max sova lite och eftersom det va höstmarknad i Ingatorp så la jag honom i vagnen och traskade ner dit. Mamma är tyvärr inte helt pigg så vi gick själva och hon kunde passa på att vila lite.
Det va ca 20 knallar så det va en liten marknad men det blev en cross till Noa, en blomma till morfar och Mariannelunds karameller till mig så klart!

Sen kom grabbarna hem och vi hade en mysig dag och kväll tillsammans med mormor och morfar!
Kram på er!!!

Dagens steg blev 11536 stycken!


 
Teaterkonfekt mmmm så gott!!

Fredag

Publicerad 2009-10-16 22:39:33 i Allmänt,

Max är lite snorig stackarn, men annars ganska pigg och glad liten plutt. I dag har vi varit på öppna förskolan. Det är mycket trevligt att gå dit. Lena som jobbar där är jätte härlig och hittar på pyssel med barnen. I dag så gjorde dom troll. Noa är jätte stolt över sitt troll som han har ställt in i hyllan på sitt rum efter att han först visade upp det mycket noga för pappa.
Sen va det lite sång och fika också. Å inte att glömma, tjöt med andra mammor!

Annars så har dagen varit lugn. Va lata så det blev pizza till middag idag. Tur att det är fredag ;)
Kollade på "Sällskapsresan" innan. Fatta vad rolig den är. Satt och flinade som ett fån hela filmen tror jag.

Dagens steg blev ynka 5404 stycken.
Så hade inte förtjänat någon pizza idag igentligen.

I morgon ska Roger,Noa och morfar åka och titta på Ränneslättsloppet. Jag och Max fotsätter till mormor så får de andra komma och värma sig sen!

Kanelbullar

Publicerad 2009-10-15 20:10:57 i Allmänt,

Idag blev det en tripp ner till kyrkan med barnen för att gå på "Stora och små". Alltid väldigt trevlig. Noa börjar tuffa till sig och är med lite mer nu. Tur att han har Elona som drar med honom lite. Elona fick följa med oss idag då Thilia inte va helt pigg på morgonen. Det gick jätte bra å både hon och Noa va glada över att hon va med. Sen så blev det lunch hos Annica!! Vi hade planerat att baka bullar tillsammans idag och så blev det. Noa coh Elona hjälpte också till och va jätte duktiga. Så nu finns det en hel hög med bullar i frysen!





Tack Annica för en kanon trevlig dag!

Glömde ta på mig stegräknaren idag så det blir inga steg :(

Fy vilken natt

Publicerad 2009-10-14 20:34:13 i Allmänt,

Min lille kille som alltid brukar sova på nätterna vaknade redan klockan ett i natt jag försökte med hans tutte ett tag men gav upp efter en stund det va bara att sätta sig och amma honom. När jag la ner honom så blev han jätte ledsen och orolig. Så efter ett teg så fick jag ta upp honom och amma igen för att han skulle lugna sig. Ner i sängen igen och han började storgråta. Efter tre va jag upp och hämtade alvedon och gav honom vilket gjorde susen för sen somnade han och sov fram till halv sju. Va för trött på morgonen så det fick bli bilen ner till dagis idag. Noa va inte alls glad åt det men vad gör man.
När max och jag kom hem så gav jag honom lite gröt och sen la jag honom då va klockan tio. Klockan ett fick jag väcka honom så att han fick äta innan vi hämtade Noa på dagis denna gången gick vi. Tillsammans med Annica och Thilia. La Max i vagnen och han somnade nästan på en gång igen. Hämtade Noa å gick runt Tryggarp hem. Max sov hela tiden. Han har haft lite feber idag och snorar lite men jag tror att det är tänder som bråkar med honom.

Ikväll så har vi badat Max och jag. Det tycker han är jättekul och plaskar som en galning.
Dagens steg blev 9247 stycken.

Snö

Publicerad 2009-10-13 20:55:35 i Allmänt,

Idag när jag vaknade så hade det kommit snö! Redan trodde knappt mina ögon men jodå så va det. Noa blev jätteglad och började prata om att åka pulka!
På med vinterkläderna och så traskade vi ner till dagis tillsammans med Annica och barnen. Vid dagis träffade vi Sara också så vi bestämde oss för att ta en långpromenad tillsammans. Tiden går så fort när man går och tjötar så.

Ikväll har jag varit på föräldramöte på dagis och Roger va hemma med barnen.

Dagens steg blev 15183 stycken!!!

Redovisning

Publicerad 2009-10-13 12:39:05 i Allmänt,

Måste ju redovisa förra veckans resultat. Det händer inte mycket på vågen här vilket inte är någon överaskning för mig precis. Vet sedan tidigare att jag har väldigt svårt att gå ner i vikt men skam den som ger sig! 
Vågen visade bara -0,1 kg inte mycket att hurra för men det är ju inte + i alla fall!
Måttbandet visade totalt - 3 cm då mäter jag på sex olika ställen på kroppen.

Måndagen hade jag tänkt att jag skulle ägna åt att städa men jag hamnade hos Sara på fika isället! Mycker trevligare än att städa. Tre timmar bara flög förbi utan att man han reagera.

Måndagens steg blev 11763 stycken! 

Helgen

Publicerad 2009-10-12 21:17:10 i Allmänt,

Lördag
Vi lämnade barnen hos Rogers föräldrar för att ge oss iväg in till stan och handla det som vi behövde till dopet. Först blev det ett varv på Willys för diverse småsaker så som servetter, kaffe, te och liknande. Sen va det a6 som stog på tur att få ett besök. Där inhandlade vi vita kläder till Max som han kunde ha under dop klänningen. Till sist så blev det Ica maxi där vi inhandlade kakor.
När vi var färdiga så blev det middag hos Rogers föräldrar. Sen så åkte vi hem och gav oss ut på en härlig långpromenad. Noa körde på sin trehjuling:) Kvällen avslutades med chips och film!

Dagens steg blev 14545 stycken!

Söndag
Då va det dax för Max dop. På morgonen så åkte vi ner till församlingshemmet och dukade å plockade lite så att vi fick det som vi ville ha det. Till våran hjälp hade vi Malin som hade åkt tidigt för att hjälpa till. Sen va det dax att åka hem och göra sig i ordning. Rogers föräldrar kom hit och hjälpte oss med barnen så att vi kunde piffa till oss lite.
Dopet flöt på bra. Noa tjatade om att han ville hälla i vatten i dopfunten hela tiden och frågade pappa var slangen va! Så söt! När han väl hade fått hälla i vatten så va det mormors knä han ville till.
Jag hade åkt på att läsa i kyrkan vilket jag inte såg fram emot men tycker att jag klarade det ganska bra ändå. Max va jätteduktig och skrek inte alls i kyrkan. Hans faddrar Andreas och Anna-Karin skötte sig också väldigt bra! Tack för att ni vill vara faddrar åt våran lille Max.
Efter kyrkan så samlades vi i församlingshemmet för att äta smörgåstårta, bullar och kakor. Allt gick åt hoppas alla fick så de blev nöjda. Vi som hade hoppats på att det skulle bli över lite så att vi kunde äta smörgåstårta till kvällsmat men inte det inte. Hade massor av hjälp av Malin, Diana och Anna-Karin i köket. Andreas och Anki drog också sitt strå till stacken. Ni är guld värda allihop!!!
Max fick massor av fina paket också.
Tack alla som var med och gjode detta till en fantastisk dag!
Det va en trött familj som landade här i soffan på kvällen.

Har ingen koll på stegen men jag satt inte mycket stilla på hela dagen.

Trött :)

Publicerad 2009-10-09 22:11:40 i Allmänt,

Det blev en natt med väldigt lite sömn. Får väl skylla mig lite själv när jag va uppe till halv ett inatt men men så blir det ibland. Det som jag inte hade tagit med i beräkningarna va att Max inte skulle vilja somna om efter att han hade ätit vid fem. Så kan det gå när man är småbarns förälder :)

Vi har idag varit och hälsat på en kompis som jag inte träffat på mycket länge. Tar bara 10 minuter att åka till henne och ändå blir det aldrig av. Fattar inte varför det är så. Tiden bara går. Vi hade jätte trevligt och hon hade bakat en helt underbar kaka! Tog nog lite för mycket av den men åååå vad god den va!
Noa vill väldigt gärna kolla på kossorna också vilket jag tyckte kunde kvitta och så tyckte jag inte att vi hade kläder till det. Så det blev en liten titt i dörren bara. Sa till Noa att vi får ta med oss ladugårds kläder nästa gång. Så nu tjötar Noa om ladugårdskläder hela tiden.

Noa som inte är blöjfri än har varit utan blöja hela dagen och både kissat och bajsat på toaletten. Gissa om det va en stolt kille! Inte kommit i kallingarna en ända gång på hela dagen. Men till natten nu så åkte det på en blöja igen. Fast han tyckte att han va en stor kille nu som inte behövde blöja :) mammas go kille.

När barnen ämtligen hade somnat så bestämde jag mig för att ta en kvällspromenad. Mörkrädd som jag är så blev det in mot samhället där det finns lysen. Det va skönt att komma ut lite och rensa hjärnan. Kan behövas ibland. Blir ju inte så mycket egen tid när man har en bäbis i huset.

Dagens steg blev tyvärr bara 8207 stycken.
SKÄRPNING NU ANNA!!!

På söndag blir det dop så imorgon är det en del som måste fixas inför det.
Ha en trevlig helg!

solen

Publicerad 2009-10-08 22:08:47 i Allmänt,

Vaknade av att solen sken ute idag. Det va alldeles vitt av frost. Tycker att hösten är helt underbar när det är kallt och soligt. Hoppas att det kommer fler sådana dagar snart. Just nu så vräker regnet ner.
Jag tog med mig barnen och traskade ner till kyrkan för att gå på stora och små. Det va jätte många mammor och barn där idag. Det är kul att träffa så många mammor som är hemma med sina barn. Noa var lite bekymrad över att Elona inte skulle vara där men jag talade om att Clara skulle dit och då gick det bra.
Efteråt så tog vi en längre runda hem för att få lite motion med. Noa cyklade och jag måste säga att han är väldigt duktig på det.

Sen blev det en vända in till Willys för att handla lite. Det är kul att träffa lite jobbarkompisar och snacka lite skit med dom! Jag saknar verkligen en del av dom jätte mycket även om jag inte längtar efter att börja jobba igen.

Nu har jag färgat håret och måste säga att jag blev väldigt nöjd.

Dagens steg blev 9781 stycken. Kom inte riktigt över målet idag men det va ju ganska nära.

Fått håret klippt!!

Publicerad 2009-10-07 22:06:01 i Allmänt,

Planen va att vi skulle gå ner till dagis idag med men vi försov oss lite och eftersom Annica va sjuk idag så blev det bilen istället. Tog med lilla Elona till dagis med så slapp Annica ge sig iväg när hon inte mådde bra. Sen så passade jag och Roger på att köpa färska frallor och ta en lugn och mysig fika tillsammans.
Sen blev det lite städnig och fixnig här hemma. Hämtade både Noa och Elona på dagis då Annica var tvungen att besöka läkaren. Hoppas att hon är frisk snart så att vi kan gå på våra härliga promenader!

När vi hade kommit hem så kom farmor hit en sväng för att ta hand om barnen en stund så att jag kunde få håret klippt!!! Det va verkligen vad jag behövde!
När Therese hade klippt mig så fikade vi lite och jag hade köpt dammsugare som är Noas favorit kaka. I förpackningen va det sex kakor. Leon Therese pojk fick två stycken av Noa sen åt han upp de andra fyra själv och ingen av oss vuxna fick smaka. Trodde aldrig att jag skulle få i honom maten sen men han åt en hel portion utan att gnälla! Ibland blir man ganska förvånad.

Tack Therese för klippningen och Annica krya på dig!



Dagens steg bliv pinsamma 3941 stycken.

Vilken dag

Publicerad 2009-10-06 21:38:52 i Allmänt,

Tur att man älskar sina barn ;)
Idag har Noa varit jätte gnällig. Märkte redan när jag hämtade honom på dagis att han va trött. Tur att vi hade bilen och inte skulle gå hem. Annica och jag hade redan gått en riktigt härlig lång promenad på nästan tre timmar. Det är så kul att umgås med henne vi kan verkligen prata om allt! Sånna vänner växer inte på träd så det gäller att fånga när man får chansen.

Jag och barnen gick bara runt "negerbyn" ikväll. Max i vagnen och Noa på cykel. Funderade på att ta en längre runda med kände att det inte va läge att ta med Noa på det idag. Annars så är han väldigt duktig på att cykla. Kan nästan trampa hur långt som helst.

Dagens steg blev 18944 stycken



Tur att man glömmer fort!

Efter regn kommer solsken!

Publicerad 2009-10-05 22:16:57 i Allmänt,

Denna veckan jobbar Roger kväll så det är en del att styra med här när båda barnen ska i säng men  det gick ganska bra. Noa vill ju att man ska ligga hos honom tills han har somnat. Han va lite ledsen en stund men efter ett tag så somnade han. Mammas stora kille!

Idag så har jag varit hos en kompis på fika det va mycket trevligt och något som vi måste göra om ganska snart! Timmarna bara flög i väg och vips så hade det gått fyra timmar. Å Max ville inte sova, så när vi åkte hem så somnade han som en stock i bilstolen. Så snälla Annica tog med Noa hem från dagis så att jag slapp släpa ut Max. Det va inte så roligt väder heller. Det bara vräkte ner hagel i flera omgångar. När Noa hade kommit hem så passade vi på att mysa en stund framför tvn. Noa ville som vanligt titta på Musses klubbhus. Vilket jag inte tycker är särskilt roligt men vad gör man inte för sina barn. 
Sen kom solen tillslut!
Så jag stoppade Max i vagnen och plockade fram Noas cykel och så gav vi oss iväg på en härlig promenad i solens sken. Tänkte på vägen att jag skulle gå förbi Malin och hämta mina kryddor som jag beställde när jag va hos henne på party. Men de var inte hemma så det blev inget med det. Men eftersom de är så snälla så kom de hit med dom när de kom hem. Så jag fick lite sällskap och Noa fick leka med Linus en stund. Det va full rulle :)






                   

                                                                                   

Sammanfattning

Publicerad 2009-10-05 15:43:19 i Allmänt,

Nu har en vecka med stegräknaren gått. Jag har kommit fram till att ger man sig bara ut på någon längre promenad varje dag så är det inga problem att komma upp i 10 000 steg men utan promenad så är det helt omöjligt. Veckan gick väldigt bra men det blev sämre i helgen :( Det har ju varit ett fruktansvärt väder denna helgen. I går kväll hade jag verkligen tänkt att komma ut en sväng men självklart så passade min mage på att balla ur :( Inte alls roligt när man så gärna vill komma ut och röra på sig.
Mitt mål med att använda stegräknare är ju att gå ner lite i vikt.

Denna vecka visade vågen +-0 kg

Hoppas på bättre resultat nästa måndag. Ska ta fram måttbandet också och se om det händer något där. Brukar vara ganska bra att kolla det med.
Så nästa måndag blir det redovisnig för både kilo och cm.

Hoppas

Publicerad 2009-10-04 11:46:13 i Allmänt,

Sitter här och hoppas på att det ska bli lite bättre väder. Har städat lite och tvättar får väl fortsätta med det en stund till.  Hade tänkt att jag skulle komma ut på en långpromenad idag. Får väl hoppas på att det blir lite bättre väder framåt eftermiddagen.
Nu har tvättmaskinen gått färdigt så det är dax att hänga upp tvätten.

Vilken dag

Publicerad 2009-10-03 21:44:53 i Allmänt,

Idag har det inte blivet mycket gjort!
Vi har varit och hälsat på Rogers föräldrar en sväng. Noa tycker det är roligt att träffa farmor och farfar lite. Blir tyvärr inte så ofta som man hade önskat. Fast vi bor så nära varandra.

Skäms för att redovisa stegen idag 1689 stycken :(
Imorgon får det bli en riktig långpromenad även om det regnar!

HA EN FORTSATT TREVLIG HELG!

Tråkväder

Publicerad 2009-10-03 13:12:04 i Allmänt,

Jag vill ju gå ut på en härlig lång promenad men hur kul är det när regnet öser ner, bara 4 grader och blåser!

Frost

Publicerad 2009-10-02 21:34:29 i Allmänt,

Det blir visst bara kallare och kallare. Idag när jag kom upp va det alldeles vitt ute av frost. Hela -3,8 grader.
Det va halt ute på vägen när jag och barnen traskade iväg mot öppna förskolan. Inför promenaden dit så hade jag ett långt förmaningstal med Noa om att man inte får springa ifrån mamma och att man måste stanna när mamma säger det. Hotade med att vi skulle vända och gå hem igen om han inte lyssnade. Å min stora kille skötte sig exemplariskt idag!!!

Sen blev det en vända in till stan för att handla lite mat och ett par nya stövlar till mig. Noa fick också ett par stövlar!

Dagens steg blev 10720 stycken

Jobbar på!

Publicerad 2009-10-01 20:55:48 i Allmänt,

Noa vaknade redan klockan 05.50 idag och efter 15 minuter hade han även fått liv i lillebror *suck*. Men vad gör man det va bara att ta tag i livet och kliva ur sängen. Efter matning och frukost å lite annat plock va det dax att ge sig i väg ner till församlingshemmet för att gå på stora och små!
På vägen mötte vi som vanligt upp Annica och hennes barn. Det är så skönt att ha henne!
På hemvägen gjorde Noa en rymning. Han sprang långt före oss och stannade inte när jag roppade på honom. Så efter en stund fick jag dumpa vagnen hos Annica och springa ifatt honom. Han hade kommit långt den lille huliganen. Gissa om hans mamma var arg då. Det är en ganska trafikerad väg som han sprang på. Sen fick han stå på ståbrädan hela vägen hem. Han försökte med att han skulle gå men det blev inget med det inte!
Inte nog med det så började det ösregna med innan vi va hemma så vi såg ut som två dränkta katter Noa och jag. Max låg ju skönt nerbäddad i sin vagn!

När Roger kom hem från jobbet så va det dax att åka ner till kyrkan och träffa prästen för att planera inför dopet som det snart är dax för.
Tror det kommer att bli jätte bra. Förutom att prästen övertalade mig till att jag ska läsa också. Tycker inte alls om att göra det. Men det får väl gå bara.

Har varit ute på en promenad alldeles själv ikväll med så skönt. Men det känns att det är höst på riktigt nu!

Antal steg idag landade på 11026 stycken.

Kallt

Publicerad 2009-10-01 07:44:29 i Allmänt,

Jag som tyckte det va kallt i förrgår men igår va det -2,8 grader när vi skulle gå till dagis. BUURRRR!!!
Men solen sken så den värmde ju lite i alla fall. När jag och Annica hade lämnat Noa och Elona på dagis så bestämde vi oss för att ta en långpromenad. Så vi traskade runt nästan hela samhället! Sen va det hem och göra lite nytta innan det va dax att traska ner till dagis igen. Tiden går så himmla fort när Noa är på dagis.
Max sov hela promenaden så när vi kom hem va han jätte hungrig så det blev en stor portion med gröt till honom. Han äter gröt som att han aldrig har gjort något annat min lille kille.
När vi hämtat på dagis så tog vi den långa vägen hem så det blev en lång promenad till!
Med Noa på stå brädan så blir det ett riktigt träningspass. Både fysiskt och psykiskt ;)

Dagens steg blev 20271 stycken!

På kvällen började denna underbara serie igen !



ÄNTLIGEN

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela