Annas blogg

lite svammel om mitt liv :)

JUL

Publicerad 2010-12-23 22:16:31 i Allmänt,

Sitter här och spelat bingolotto! Va ett år sedan jag gjorde det senast!
Så nu va det då dax att fira jul för första gången utan mamma. Måste erkänna att jag är lite nervös men det kommer säkert att gå jättebra även om det kommer att kännas väldigt tomt utan mamma.

Nu vill jag önska alla mina underbara vänner en riktigt GOD JUL!



*KRAM*

Det va vad jag behövde!

Publicerad 2010-12-20 21:42:20 i Allmänt,

Kändes lovande på morgonen idag. Barnen pigga och glada å uppe och färdiga för dagis i tid! Känndes som att det skulle bli en bra start på veckan. Vilket det blev fram till klockan halv nio när de ringde från dagis å sa att Max va dålig i magen IGEN! Trodde nästan att jag skulle börja grina. Vill inte!!! Känns som att det räcker nu! Som tur va så kunde R åka hem å hämta lille man. Som själv inte tyckte att han va alls dålig. Har varit som ett vilddjur hela dagen å mer eller mindre vänt upp o ner på hela huset. Men denna veckan får han vara hemma nu så det blir inget mer dagis för honom detta året!
Så imorgon har jag bytt arbetstid så att R å jag kan va hemma i skift. Samma sak gäller på onsdag å sen är vi lediga. Undra när vi ska hinna med sånnt där som att förbereda julen? Men det löser sig säkert. Julen kommer väl i vilket fall som hellst eller?

Ikväll fick jag med mig Sara på en skön men kall promenad -15 grader! Det va verkligen något som jag behövde å som vi borde ta oss tid till oftare. Så skönt att komma ut å röra på sig lite samtidigt som man får prata med någon som verkligen lyssnar och förstår men som är utanför familjen.
Vänner ska man vara rädd om!

*KRAM*

Vänner!

Publicerad 2010-12-19 12:13:16 i Allmänt,

Vänner är verkligen något som alla behöver. Jag själv känner mig väldigt lyckligt lottad när det gäller mina vänner. Jag har några underbara vänner som finns där för mig när jag än behöver dom. Som lyssnar och förstår och rättar mig när jag har/gör fel. Dessa vänner växer inte på träd å när man har funnit dom så gäller det att vara rädd om dom å vårda den vänskapen ömt.
Jag vill önska alla mina underbara vänner en GOD JUL!
Jag älskar er å är så evigt tacksam att ni vill vara mina vänner!
Jag hoppas att ni vet vilka ni är!

*KRAM*

Fy å blää

Publicerad 2010-12-18 21:51:33 i Allmänt,

Det började halv tre i går natt med att Noa började kräkas. Sen gick det till halv tre på dagen igår innan det va min tur att krama toastolen. Jätte smidigt ensam hemma med två barn var av en som också kräktes. Så det va bara att ringa Roger så att han kom hem och hjälpte till. Som tur va kunde han åka nästan på en gång. Nästa på tur va Max. Som började kräkas i sömnen. Så det blev duchen för honom å alla sängkläder inklusive madrass in i tvättmaskinen. Men allt detta fick Roger fixa då jag själv va ganska så utslagen vid denna tiden. Tur att man kan hjälpas åt! Hade inte varit roligt att vara ensam igår! Max å jag intog soffan för natten eftersom han inte kunde ligga i sin säng å jag ville inte riskera att få min ner kräkts också. 
Framåt halv tre så va det dax för Roger också. Så på 24 timmar slog kräksjukan ur hela familjen! Den va verkligen inte trevlig att ha å göra med!

Idag har det gått ganska så tungt å det va väldigt skönt när det blev dax att lägga grabbarna så att jag kunde få lite lugn och ro! Så jag passade på att kolla på Eclipse. Gillar verkligen dom filmerna!



*KRAM*

Nu har sjukorna hittat hit ;(

Publicerad 2010-12-17 09:04:32 i Allmänt,

Det började med att de ringde från dagis i tisdag att Max hade feber och va dålig i magen. Så Roger fick åka och hämta honom. På onsdagen va han piggare men fick ändå vara hemma på torsdagen också. För att vara på den säkra sidan. Så inatt mellan 12 och två så va han igång och krånglade å höll mamma vaken. Men han verkar vara pigg idag i alla fall. Det är mer än vad mamman är fast jag är nog mest tröttannars så är det nog inga större fel på mig mer än de vanliga hihi!
Men vid tre tiden inatt så började Noa skrika vilket jag trodde va att jan drömde mardrömmar men sån "tur" hade vi inte. Utan han hade kräkts på sig å lite i sängen.
Det va nog mitt straff för att jag sa att Noa aldrig blir sjuk. Varför ska man säga sånna saker det brukar ju straffa sig!  Nu håller vi tummarna för att Noa piggnar till fort. Å att ingen annan i familjen blir dålig!

*KRAM*

Varför?

Publicerad 2010-12-16 07:35:14 i Allmänt,

När man får sova lite längre så bestämmer sig det minsta livet i familjen att klockan 05,15 är en jättebra tid att gå upp. Mamma är så trött att man får göra lite som man vill å så har inte storebror vakant än så man får leka med vad man vill utan att han kommer och bestämmer åt en!
Men mitt val hade ändå varit att få ligga kvar i sängen en stund till! Men man vaknar nog till snart ;)

Roger ska vara hemma med Max idag med å imorgon är jag ledig. Skönt att inte behöva skicka honom till dagis förens på måndag så att han hinner piggna till ordentligt! Så håller han sig för hoppningsvis pigg över hela julen. Själv ska jag börja jobba några timmar tidigare idag. Har en del som måste vara färdigt imorgon som jag inte hinner med om jag inte börjar tidigare. Har ju ingen lust att åka in imorgon när jag är ledig. Bättre att få det gjort! Innan dess så måste jag åka och hämta julkorten. Lite sent men vad gör man. Hörde ändå att julfrimärkena va svåra att få tag på så då har vi ju ända fram till den 22 innan korten måste skickas. Annars så skulle man väl skicka dom senast idag. Undra om jag har fått några kort. Luckan på våran postlåda har frusit så nu skulle vi verkligen behöva lite tö så att vi kommer in i den. Tur att räkningarna inte ska betalas riktigt än ;)

Tankar.....

Publicerad 2010-12-15 20:01:26 i Allmänt,

Ibland blir det verkligen snurrigt i huvudet. Man vet verken ut eller in de bara far hit och dit. Det kan ibland vara något stort som händer i livet som rör till det och ibland är det bara någon liten förändring som rör till tankarna. Just nu önskar jag verkligen att mamma hade funnits kvar här så att jag hade kunnat soterat mina tankar med hennes hjälp. Hon lyssnade alltid på mig å fanns alltid där för mig. Kan inte fatta vem som ska hjälpa mig nu! Någon som känner sig manad ;)
Jaja jag kommer nog på det själv så småning om! Det får ta sin tid och en del kommer säkert att klarna med tiden. Å som tur är så har jag ju vänner som lyssnar på mig. Både nya och gamla! Som alla känner till min förlust och förstår att det kan bli rörigt ibland. Men sorgen och sakanden gör sig påmind nu när vi börjar närma oss våran första jul sedan mamma lämnade oss. Det värker i hjärtat av saknaden.  Ibland är livet verkligen inte enkelt å jag hoppas att det kommer att kännas lättare med tiden. Jag försöker vara mitt vanliga jag. Som älskar att skratta å skämta, prata och umgås. Även att jag själv känner att det sviktar lite ibland så hoppas jag verkligen att folk ändå upplever mig som en glad och positiv person.
Kan inte tro att det snart är sex månader sen sedan jag pratade med henne för sista gången. Men jag vet att hon vakar över mig. Jag känner hennes närvaro. Hon gör mig stark!
Kärleken finns alltid där!

Det blev visst lite luddigt men som sagt tankarna hittar inte riktigt sin plats.





*KRAM*

Nyklippt!

Publicerad 2010-12-13 20:13:51 i Allmänt,

Idag så har jag jobbat. Började dagen med ett mysigt Luciafika. Mycket trevligt å sånt är vi verkligen inte vana vid! Men måste säga att jag känner mig lite sliten fotfarande efter lördagen :) haha ja som sagt man är ju inte 20 längre!

Efter jobbet så va vi bara hemma och vände innan vi begav oss bort till en kompis som skulle klippa mig och Max. Så nu har både Max och jag betydligt mindre hår på huvudet! Ska se om jag kan få ut någon bild imorgon. Hann inte ta någon nu innan han somnade! Ja för det är bara Max som det kan tänkas komma bilder på. Ja vill som vanligt inte vara med på bild!

*KRAM*

Inte 20 längre!

Publicerad 2010-12-12 20:42:58 i Allmänt,

Igår va det julfest med jobbet! Vi började på Bowling arena. Där åt vi ett traditionellt julbord. Va ett glatt gäng som satt och pratade och skojade! Måste säga att jag trivs väldigt bra å att de två nya verkligen passar in i gänget. När vi hade ätit så va det dax för bowling. Jag, Eva och Fredde hamnade i samma lag å vi gjorde verkligen vårat bästa å hade väldigt roligt. Tyvärr så lyckades vi inte ta så mycket poäng så vi kom nog väldigt långt ner på resultatlistan.
När vi va färdiga där så va vi ett litet gäng som begav oss till Harrys. Det va jag, Tommy, Emil, Chrille, Emil A, Paulina och Sandra. Några stycken trillade snart bort men vi va fyra som va kvar ganska så länge och höll ställningen. Tog sen sällskap med Emil till stationen där underbara Ida hämtade mig. Hon och jag gjorde ett stop på McDonalds innan vi åkte hem.

Så idag har man varit ganska så sliten. Man är ju verkligen inte 20 längre å det känns i kroppen när man varit ute och roat sig. Vet inte hur många gånger Emil och jag konstaterade att vi nog började bli gamla ;)
Fast vid 25 så är man väl ändå inte så gammal ;)

*KRAM*

Huvudvärk ;(

Publicerad 2010-12-07 14:15:24 i Allmänt,

Hela dagen igår så slogs jag med ett huvud som känns som att det ska sprängas. Inte alls roligt samtidigt som man ska hålla två barn sysselsatta. Så på fm så gjorde vi ett besök på öppna för då leker de ju och har kul utan att jag behöver göra så mycket.

Idag så är jag hemma från jobbet med samma underbara dunkande huvud. Inte roligt idag heller men idag så är killarna några timmar på dagis så jag har passat på att ta det lite lugnt och vilat ett par timmar men tyvärr så sitte dunkandet kvar ändå. Jag hoppas att det ger med sig till imorgon å jag tänker åka till jobbet i vilket fall!



Å dessa piller som ska hjälpa funkar ju inte alls på denna värken!

*KRAM*

En snöig färd!

Publicerad 2010-12-07 13:59:46 i Allmänt,

I söndags så jobbade jag halva dagen. När jag kom hem så bytte jag bara om och satte Noa i bilen. Sen styrde vi mot Ingatorp. Tyvärr så va det väldigt snöigt så det tog betydligt längre tid än det brukar att köra dit. Men väl där så lämnade jag av Noa och två små bockar hos pappa innan jag körde vidare mot en Mary Kay visning hos familjen Svensson i Linneryd. Smart som jag är så tänkte jag att den lilla vägen över skogen går säkert väldigt bra att köra. Å sagt och gjort jag tog den lilla vägen. Vägen va jättefint skottad och gick jättebara att köra ända tills jag närmade mig den andra lilla byn som jag skulle passera. Då låg det en stor gran rätt över vägen. Ni kan ju nästan gissa hur det lät inne i bilen då. Jag stannade och tänkte över mina alternativ, vilka inte va så värst många men ändå! 1 kliva ur bilen å gå till närmsta by 2 backa tillbaka till den första byn 3 försöka vända.
Nummer ett rök med en gång. Mörkrädd som jag är hade jag inte alls någon lust att promenera ensam på en mörk skogsväg. Nummer 3 konstaterade jag väldigt fort skulle vara omöjligt med så höga snövallar. Hade ju ingen lust att bli sittade i en snödriva mitt ute i skogen. Så det fick bli alternariv nummer 2 att backa tillbaka. Kan tala om att det är ganska så jobbigt att backa så långt. Skulle gissa på att det va minst två kilometer i alla fall. Det kom även en del väl valda och mindre fina ord under tiden jag backade men till slut så kunde jag vända bilen å köra på rätt håll igen. Tillbaka till Ingatorp och vidare mot Mariannelund. Svängde sedan av på en annan väg genom skogen. Den vägen va mindre bra plogad men skam den som ger sig. När jag börjar känna att jag snart är framme så får jag se ett nytt träd över vägen!!!! Men denna gången va trädet inte så stort och låg väldigt nära backen så med lite fart så körde jag över det istället!
Tillslut så va jag ändå framme och fick njuta av en trevlig kväll med Ann-Charlott, Jennie och Matilda. Jennie va mycket duktig på att visa upp sina produkter å det märks verkligen att hon gillar det hon gör.
Å pepperkakor, glögg och skumtomtar gjorde verkligen inte saken sämre!
Efter några timmars mys så åkte jag tillbaka till Ingatorp (den längre men större vägen) för en liten fika hos pappa innan Noa och jag åkte hem mot Forserum igen. Vilket gick väldigt sakta men hem kom vi!

*KRAM*

Nu är helgen slut ;(

Publicerad 2010-12-02 22:36:21 i Allmänt,

Eller i alla fall min helg. Har varit ledig i två dagar nu så imorgon börjar min jobbar helg.
Fy vad kallt det va i går! Idag har det ju varit lite bättre. Men vad vackert det är å jag måste säga att jag tycker det är ganska mysigt när man kan tända en massa ljus å gå om kring och mysa med raggsockor på!

Igår så va vi hos Logopeden med Noa. Det går bättre och bättre med hans tal å koncentrerar han sig bara så talar han riktigt bra. Just nu är det mmmm och k ljud som vi ska jobba med. Men man får ta det väldigt lugnt med honom för han tröttnar väldigt fort om man tjatar på honom.
Annars så va vi bara hemma igår. Jag och barnen, Roger jobbar kväll denna veckan.

Idag började jag dagen med att åka till Nässjö och besikta min bil. Hade lite otur sår de va två som kollade min bil och den ena av dom letade verkligen efter fel på bilen. Godkände först men ångrade sig sen så det blir en ombesiktning tyvärr. Inte alls roligt att lägga pengar på. Men men det är väl bara att gilla läget å göra som de säger.
Ikväll så har jag haft Ida på desök å enligt Noa är hon inte längre min kompis för hon är Noas kompis ;) Han gillar verkligen Ida! Å det gör hans mamma också.

*KRAM*

Vinter!

Publicerad 2010-12-01 06:57:15 i Allmänt,

Vintern har verkligen fått gepp om oss nu! När jag klev ur sängen idag så visade termometern -18,8 grader. Hade tänkt göra ett långt vinter inlägg här men har en väldigt arg son så jag får nog helt enkelt återkomma senare!

*KRAM*

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela