Annas blogg

lite svammel om mitt liv :)

Snöigt!

Publicerad 2012-11-30 15:56:13 i

Nu har vintern hittat hit.
Började dagen med att köra Noa till skolan för att sen åka till stallet. Va jag som hade utsläppet idag. Fick hjälp av Karin så det gick snabbt och smidigt. Sen tog vi en tur ute i den snöiga skogen. Hästarna tyckte det va så mysigt. De va verkligen pigga och glada.
Nu ska jag adventspynta lite och ikväll blir det äntligen bio för mig och Mia :)

KRAM

Samma tempo

Publicerad 2012-11-28 21:37:03 i

Dagen bara springer iväg! Fick gå tidigare från jobbet idag igen då Noa skulle till tandläkaren. Så Roger och jag körde ett skift byte i väntrummet.
Noa skötte sig som vanligt kanon hos tandläkaren.
Sen åkte vi till stallet och fixade åt Liverpool å så hjälpte vi Hanna att ta in hästarna.

Sen skyndade vi oss hem då det skulle komma en kille och hämta två bockar och två tomtar. Hoppas de blev nöjda med dom! Efter det åkte vi till Annika för att göra lite tomtar. Blev fika och mat där med :)
Va även polis pådrag på gatan idag. Det hade stått en bil på gatan hela dagen och spanat på "räksallads" hus.
Efter x antal timmar så kom även polisen som med hjälp av kofot tog sig in i huset och tog hans hundar i beslag! Äntligen!!! De stackars djuren har varit ensamma väldigt många timmar och inte heller fått komma ut och rastats.
Förstår inte att endel kan behandla oskyldiga djur på det viset.
Nu ska jag inta sängen. Sjukt trött!

KRAM

Logistik

Publicerad 2012-11-27 22:17:47 i

Det är verkligen inte alltid lätt att få ihop allt. Idag hade jag besiktningstid klockan 14.40 i Nässjö men slutade jobba 15 i Jönköping. Redan där ser man ju att det inte går ihop sig riktigt. Fast med hjälp av bra jobbarkompisar så löste vi det och jag kunde sluta klockan 14 istället. Så det va bara att slänga sig i bilen och köra till Nässjö. Väl där 5 minuter före utsatt tid så va de försenade så jag fick vänta till 15.05 innan jag fick visa upp min lilla bil. Fast det va väntan värt när jag kunde andas ut och lämna besiktningen med blankt papper :)

Hem, hämta grabbarna, fixa mat och få dom att äta. Iväg till stallet. Grabbarna ville inte gå in i stallet så de satt kvar i bilen. Noa hade sitt Nintendo med sig så han spelade och Max tittade på. Jag fixade i stallet, myste lite med Liverpool och umgicks med Hanna.
När jag va färdig och kom ut till bilen så satt Noa fortfarande och spelade medan Max hade somnat. Han är lite snorig så han satt och sov jättebra i sin stol i bilen.

Väl hemma så myste vi en stund i soffan innan det va dax för grabbarna att krypa i säng.
Själv intog jag soffan och ringde en gammal vän som jag inte pratat med på säkert 1 1/2 år. Vad underbart med vänner som alltid finns där. Efter en stund av uppdateringar så fanns inte den tiden vi inte pratat med varandra utan det kändes som det va igår :)
Det är äkta vänskap ❤❤❤

Nu ropar sängen på mig!
God natt!

KRAM

Det rullar på

Publicerad 2012-11-26 20:10:12 i Allmänt,

Tiden bara springer iväg. Igår red jag lektion för Eva igen. Är ju ett tag sedan jag gjorde det sist. Det är verkligen roligt och givande.
Det gick väldigt bra och jag är nöjd med mina framsteg, känner att det ger sig mer och mer. Längtar tills jag har möjlighet att rida för Eva igen.
Hon är verkligen bra att rida för. Förklarar på ett enkelt vis så att det blir lätt att rida :)
Kan säga att min kropp klagade lite efteråt och idag på morgonen va jag lite stel men det avhjälptes med ett  ridpass i skogen. Tyvärr så va det inte ett jättemysigt ridpass eftersom det regnade ganska mycket men Liverpool fick komma ut och jogga igenim kroppen lite iallafall. Å så hade vi trevligt sällskap av Dakara och Hanna också. Blev ett snabbtbesök i stallet idag. Hade förberätt maten till honom så det va bara mockning och ridning på schemat.
 
Visste att jag skulle ha ont om tid idag. För jag hämtade Noa i skolan klockan 10 för att åka till Eksjö för ett besök på Öron, näsa, hals mottagningen. Det har upplevts att Noa har hört lite dåligt. Det fick vi bekräftat idag av en inte allt för trevlig läkare. Han har vätska inanför trumhinnan så det kommer blien operation längre fram. Bara att vänta på en tid. Kunde vara upp till 5 månaders väntetid. Hoppas verkligen att vi inte behöver vänta så länge. Sen ska han höra bättre igen. Tråkigt bara att de inte har reagerat på vårdcentralen när vi har varit där för att han har haft öroninflammation flera gånger.
 
När vi kom hem så började jag plocka lite med gardiner inför 1:a advent. Ska ju upp lite stjärnor och ljusstakar också. Sen kom Hanna hit och vi åkte till stallet och plockade in hästarna. Tog in dom lite tidigt men med tanke på skitvädret så va verkligen inte hästarna ledsna över att få komma  in. Efter stallet så följde Noah med oss hem och Hanna åkte hem med Leon som inte va riktigt pigg. Efter en stund kom Hanna tillbaka hit och vi åt middag tillsammans, drack kaffe och åt kladdkaka. Pratade även en det :)
Nu ligger grabbarna i sina sängar, Roger jobbar och jag har både dator och tv för mig själv.
 
KRAM
 
 
 

Stallmys

Publicerad 2012-11-23 19:51:47 i

Efter en lugn dag hemma så blev det några timmar i stallet för mig. Va så skönt att komma dit å det kommer bli mycket stall för mig i ett par veckor nu. Liverpools ägare är på semester så jag har honom på heltid :)

Idag blev det ett pass på ridbanan. Kom dit för sent för att kunna rida ut i skogen. Får bli ett skogspass imorgon.
Är nöjd med dagens pass. Han gick jättefint, bara jag som behöver träna mer.

KRAM

VABB

Publicerad 2012-11-23 11:46:51 i Allmänt,

 Det blir inte alltid som man har tänkt sig.
Såg fram mot en fullspäckad fredag. Med start på jobbet och massor av Dreamhack ungdomar och löne fredag. Sedan hem och byta om för att åka till stallet och mysa med Liverpool. Sen avsluta kvällen inne i Jönköping med biobesök tillsammans med svägerskan Mia.
 
Men....
Vid klockan tre inatt vaknade jag av att Noa roppade på mig. Gick in till honom så klagade han på att han hade ont i magen. Han fick gå upp på toa sen kröp han i säng igen. Efter 40 minuter kom han upp igen och gick in på toan och kräktes. Jag bäddade ner honom i soffan och plaserade en hink jämte honom. Sen kräktes han fram till halv sex. Sen dess har det varit lugnt å han har ätit och lekt.
Hoppas verkligen att det inte blir mer och att vi andra klarar oss.
 
För mig blev det att vara  hemma idag. Inte helt roligt att ringa till jobbet och säga att man inte kommer när jag vet att det kommer att vara jättemycket hela dagen å att det inte finns så mycket personal att ta av. Men vad gör man, vet att dom inte vill ha mig där heller.
Nu väntar att Roger ska komma hem från jobbet så att jag kan åka till stallet och ge mig ut i skogen på Liverpool en sväng.
 
Ikväll får det bli fredagsmys med familjen istället för bio. Den får vi ta nästa helg istället.
 
KRAM
 
 

Dreamhack

Publicerad 2012-11-23 11:22:09 i Allmänt,

Då va det dax igen. Dreamhack vinter 2012 är igång.
Igår startade det, redan 10 minuter efter att vi hade öppnat butiken så började cola och powerking flaken att röra på sig. Det fyllde fort på med massor av taggade och glada ungdomar som ska tillbringa några dygn på Elmia främför sina datorer.
Vi va mycket personal men ändå kändes det som att vi inte riktigt räckte till. Känndes lite som förr innan det fanns så många livsmedelsbutiker i Jönköping.
Det är verkligen roligt att jobba när det är så mycket att göra. Älskar mitt jobb då. Tiden bara springer iväg.
 
Tyvärr så fick jag ett tråkigt samtal från min kolega igår kväll. Det hade blivet bråk och en av "våra" ungdomar hade blivet knivskuren under kvällen.
Hans skador va allvarliga men inte livshotande.
Tråkigt när det ska bli så.
 
Igår va vi också och hämtade våran nya säng :)
HÄRLIGT
 
KRAM

Depp

Publicerad 2012-11-21 20:47:05 i

Vissa dagar är bara tyngre än andra. Just idag är en sån dag. Kan inte sätta fingret på vad det är men något är det som inte känns bra.
Ibland skulle man bara vilja sätta sig i ett hörn och lipa utan att kunna tala varför man lipar.

Imorgon är än ny dag å då känns det säkert mycket bättre!

Kram

Morgonstress

Publicerad 2012-11-14 10:30:08 i

Ledig idag och som vanligt så blev det lite morgonstress här men det är väl som det ska vara 😜.
Efter att vi lämnat Noa i skolan så åkte jag och Max till stallet en sväng. Ingen ridning idag men lite stallmys blev det. Är verkligen ett morgonstall. Är alltid folk där och full aktivitet när man åker dit på morgonen. Kommer man dit på kvällen så är det ofta man är helt själv där.

Har planerat att fixa lite här hemma en stund nu. Fins en hel del att plocka med. Sen börjar det bli hög tid att börja med bockarna snart. Fick med mig pappas lille bock när vi va hos honom i söndags. Så funderar på om jag skulle kolla lite på den. Se om Annica har tid också :) Är ju hon och jag som pysslar med detta :) Ser fram mot det även om det brukar bli lite stressig ibland så har vi alltid väldigt roligt när vi gör dom!!!

Bästa att sätta fart så det blir lite gjort här idag :)
Å säg till om det är någon som vill köpa bock eller tomte. Finns i två storlekar :)

KRAM

Kontorist träff = Trött

Publicerad 2012-11-13 21:24:35 i

Har idag varit på kontorist träff i Ulricehamn. Vilket va både trevligt och lärorikt. Fast det märks verkligen att man inte är van att sitta stilla och lyssna en hel dag.
Det va roligt att träffa så många från andra butiker och lyssna på hur de arbetar. Lite tips och idéer fick vi allt med oss hem!

KRAM

Bra start!

Publicerad 2012-11-09 11:22:24 i

Tycker att denna dag har börjat bra. Lämnade Max hos Annica och körde Noa och Elona till skolan. För att sedan åka till stallet. Är så skönt att komma till stallet på morgonen. Blev en ridtur i skogen idag. Va ett tag sen man får ju passa på när det inte regnar. Va en pigg Liverpool idag. Kan inte fatta att han är så gammal som han är. Det märks verkligen inte.

Nu ska jag lasta på skräp på kärran här ute så att Annica och jag kan åka och slänga lite för att sen åka och köpa lister till sovrummet.

KRAM

Kesoplättar

Publicerad 2012-11-08 09:51:51 i Allmänt,

Idag blev set kesoplättar till frukost. Kan jag verkligen rekomendera. Smakar gott och är nyttiga :)
 
 
Till två personer behövs:
 
250 g keso
2 ägg
1 1/2 msk fiber husk
1 nypa salt
 
Blanda allt i en bunke och mosa ner det med en stavmixer. Låt smeten dra i en liten stund. Fördela smeten i fyra delar och stek på medelstark värme tills de fått fin färg.
Jag hade en klick turkisk yougurt och hallon.
 
KRAM
 
Bilden är lånad från googel
 
 

Stess

Publicerad 2012-11-07 19:51:31 i Allmänt,

Stessad.....
Känner att jag inte riktigt räcker till. Det är så mycket som man måste göra och så mycket som man vill göra. Är just nu inne i en sån period när det känns som att allt växer över en. Vet att det kommer att avta men just nu så är det lite mycket.
Eftersom jag satsade hela förra veckan på att renovera vårt sovrum så kom jag självklart efter med allt annat. Hade behövt ha semester denna veckan också.
fast självklart finns det en liten plan även på detta :)
Jag kommer att landa snart det vet jag och jag vet att det kommer bli bra när jag blir färdig.
 
Nu ska jag njuta av lugnet en stund. Mannen är och tränar och barnen ligger i sina sängar :)
 
KRAM
 

Blodvitor

Publicerad 2012-11-06 21:06:10 i

Jag bara älskar mina dagar i stallet. Bara att vistas i stallet gör mig lugn. Att börja rida igen va det bästa jag har gjort på väldigt länge. Förstår inte hur jag har kunnat vara utan det så länge.
Detta är verkligen träningsformen för mig :)
Att sitta där på hästryggen och känna att man lyckas. Att man får hästen dit man vill. Blir ett team med hästen samtidigt som nästan varenda muskel får sig en riktig omgång.

Fast idag blev det inte riktigt som jag tänkt mig ;)
Det började bli mörkt ute och hästarna va mer eller mindre galna ute i hagarna. Så jag tänkte vara snäll och ta in dom. Vilket gick bra till en början. Lite stimmiga och på tårna va dom men skötte sig bra. Bara den sista hästen som inte alls va nöjd med att bli lämnad till sist. Gick bra tills vi började gå mot stallet och hon bestämde sig för att inte alls gå jämte mig. Upp på bakbenen och iväg. Envis som man är så väntade jag lite för länge innan jag släppte taget. Vad är det som får en att tro att man ska kunna hålla 650 kg häst när den bestämt sig för att springa?
Resultatet av min dumhet är två sönderslitna brännblåsor i högerhanden. Vilket inte gjorde ridningen så enkel heller idag. Fast lite klarade vi allt av ändå :)
Vad vore livet utan dessa knäppa mysiga stora djur?

Kram

Måndagsmorgon

Publicerad 2012-11-05 09:19:10 i

Nu startar en ny vecka med allt vad det innebär. Startade morgonen med mys i sängen med mina två små ❤. De vill alltid mysa med mamma en stund på morgonen.
Efter en veckas lov/semester är det idag dax att återgå till jobb och skola. Känner att jag hade behövt varit hemma en vecka till. Har massor som jag skull vilja plocka med här hemma. Det har dykt upp massor av idéer på saker som skulle göra vårat hus bättre. Å snart måste jag göra ett besök på tippen också! Har massor att slänga. Men jag är ledig på fredag så då är det bara att sätta igång :) Tror att detta kommer bli bra tillslut.
Längtar till den nya sängen kommer och lite annat till sovrummet.

Nu ska jag mysa med Max en stund innan det är dax att köra honom till dagis.

KRAM

Fest

Publicerad 2012-11-04 15:10:54 i

Igår va det fest!
Fast vi började dagen med ett besök på crossbanan. Roger körde och barnen ville kolla på.
Sen körde jag barnen till Ida och Jens som skulle vara barnvakt över natten :) Så snällt att ta hand om våra grabbar så att vi kunde gå på festen båda två.

Efter det så kom Mange och körde mer oss till Rickard och Sandra där vi gjorde oss iordning inför festen och självklart började smutta lite på vinet ;)
Tog en stund för oss att bli färdiga men fint folk kommer alltid sent.
Festen va väldigt lyckad med många fina utklädnader. Gillar att folk verklige anstränger sig. Tycker Mia och Ola är toppen som fixade en sån fest. Å är inte avis på städningen idag. Fast jag mår inte toppen precis idag heller. Vet inte om jag varit så bakis någon gång!

En bild på mig!

Ladies Night

Publicerad 2012-11-03 13:32:00 i

Snart är denna "semesterveckan" slut. Igår kväll så va jag på Ladies Night. Hade aldrig varit på det tidigare. Det va verkligen jätte roligt och något som jag helt klart vill göra igen. Fast man blir lite förundrad över hur en del kvinnor beter sig. De värsta är helt klart 55+. Man skulle kunna tro att de inte sett en man på de senaste 15 åren. Snacka om pinsamma!

Jag rekommenderar verkligen att gå på detta. En kul grej med tjejgänget :)

Nu ska jag börja ladda för kvällens maskeradfest. Kan behövas en rejäl uppladdning :)

KRAM

Dag 5

Publicerad 2012-11-03 11:47:07 i

Igår blev rummet nästan färdigt :) Det som fattas nu är lister å lite småplock. Sen ska det även in en ny säng och lite annat men det tar några veckor innan det kommer. Känner mig väldigt nöjd hittills!
Stort TACK till bästa Annica för all hjälp utan dig hade jag aldrig fixat det ❤❤❤

KRAM

Dag 4 1 November

Publicerad 2012-11-01 14:45:46 i

Idag är det min "25"-års dag för x gången :)
Denna dag firades med en exklusiv frukost på Ikea. Tittade även på ny garderob och byrå. Vi är inte helt överens jag och sambon. Det bästa är ju om han gör som jag vill ;)
Jaja kommer nog bli bra tillslut ändå.

Nu väntar jag på att bästa Annica ska komma och hjälpa mig att få upp tapeterna.

Kram

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela