Annas blogg

lite svammel om mitt liv :)

05,10

Publicerad 2009-11-30 06:48:56 i Allmänt,

Jag vill sova ssooovvvaa! Max tyckte att 05,10 va precis lagom att vakna. Startade dagen med en kod brun. Sen va det bara att glömma drömmen om att få sova en stund till :(

Första advent

Publicerad 2009-11-29 22:06:24 i Allmänt,

Men först va det en speciell dag för en speciell liten tjej! Grattis på dop dagen lilla Irma!

På lördagen va vi på dop. Det va en jätte trevlig tillställning och föräldrarna hade verkligen fått ihop allt kanon bra. Hoppas de känner sig nöjda med allt!
Noa valde att sitta hos farmor under tiden i kyrkan medans Max höll låda i faster Mias knä! Det va full rulle på honom hela tiden men inga sura miner inte bara skrattade och tjoade :)
Efter dopet va det fika med massor av goda bullar och kakor å sssåååå fina tåtor! Synd att jag inte har en bild på dom!

Efter dopet blev det en vända in till stan för att handla lite och få en matbit!

Första advent

Julen närmar sig nu med stora steg! Jag älskar verkligen julen. Det är så fint med alla ljusen, man blir så glad.
Min dag startade tio i sex idag då Max vakande. Tänkte försöka få honom att somna om men kände en misstänkt lukt. Så det va bara att kliva ur sängen och byta bajsblöja. Sen va det inte lönt att tänka tanken på att få honom att sova mer. Så vi smög ut i köket och gjorde välling till Max å sen blev det mys framför tv en stund innan Noa vaknade vid halv åtta.
Max blev sen snart trött så jag bäddade ner honom. För mig blev det putsning av fönster upp med adventsstjänor och ljus stakar.
Efter det kom mina föräldrar på besök :) Noa la som vanligt beslag på mormor så att de kunde leka på hans rum. Vi andra fick inte vara med. Men vi fikade och åt varma mackor!
När de åkte hem så traskade hela familjen fram in till samhället för att kolla in julskyltning och Noa fick träffa tomten. På vägen hem blev det kaffe hos goda vänner!

Nu är det dax för mig att stänga mina blå för idag!

Kram på er alla vänner!

Slarvig :(

Publicerad 2009-11-27 21:55:00 i Allmänt,

Har visst slarvat en del här. Ska försöka skärpa mig ;)
Vi börjar från början med måndagen.
Hade bestämt med Sara att vi skulle gå en långpromenad när vi lämnat de stora på dagis. Vi försov oss så jag bestämde mig för att ta bilen och ställa den hos Sara. Sent ute som vanligt, har fått in barnen i bilen och vrider om nycklen. Bilen hoppar igång men dö med en gång igen. Prövar att starta den ett par gången men den vill inte. Vad fan gör jag nu? Ringer Sara som kommer och hämtar oss. Medans jag väntar på henne ringer jga till Roger. Han blev inte alls glad av att få höra att bilen inte startar men men inte mycket att göra åt. Blev ändå en promenad runt Snuggarp tillsammans med Sara. Vi hade som vanligt mycket trevligt å massor att prata om. Sen blev det hem och fixa lite lunch innan det va dax att traska ner och hämta Noa. Fick sällskap av Annica, Elona hade inte varit på dagis men de följde ändå med ner och hämtade Noa :) Roligt med sällskap!

På tisdagen så blev det en tripp till a6 tillsammans med Anna-Karin, min svägerska och Max fadder. Hon kom i så bra tid så att vi kunde åka med henne ner till dagis för att lämna Noa! Blev en väldans trevlig dag!

Onsdag och dax för ännu en röjardag och ett par vändor till tippen. Annica du är en klippa!!! Säger bara att vilka idioter det måste ha bott i detta huset! De måste ha levt efter teorin att syn det inte så finns det inte. Bakom ett gammalt plank hittade vi massora av gamla fönster, bildelar, ett rullstols hjul och massor av andra grejer. Inte alls roligt att röja upp deras skit men ändå skönt att bli av med det! Denna dagen hade även Sandra varit i farten och vält en lastbil ner i diket på en grusväg nära vårat hus *S* (kolla Sandras blogg några inlägg ner så fattar ni detta med vält en lastbil) Det hade verkligen vält en stor lastbil där mitt i natten. De slet hela dagen med att få upp den. Massor av folk va det där och två kranbilar!
Max och Thilia va inte så medgörliga som förra gången så vi han bara två vändor till tippen men skönt att va av med det! Lastade även ett tredje lass innan vi kände oss redo att avsluta!



Torsdag blev det sång nere i kyrkan. Måste ju få lite andlighet oxå! Vi gick i god tid så vi va där först. Noa bråkar alltid om att ahn vill ha en stor grön kudde å nu va vi där först utav alla och han fick den stora gröna kudden! Vilken lycka!
Hem och lagade lunch å grejade lite innan Annica kom och hämta mig för att åka på spinningen. Men först en vända till tippen. Vi hade lastat kärran med massor av stora och tunga glas skivor. Snacka om uppvärming!
Spinningen gick jättebra men det va jobbigt, ska det väl vara med! Hoppas på att lägga på body pump nästa vecka men måste se om jag kan få barnvakt först. Hoppas farmor är ledig!

Idag har det varit pepparkaks bak på öppna förskolan. Noa tyckte det va jättekul å va ett av de barnen som satt kvar längst och bakade! Får nog bli ett bak här hemma med. Elona va med oss till öppna idag. Annica skulle ut och roa sig! Men som vanligt så är hon en liten ängel när inte mamma är med så det gick jätte bra!
Sen bliev det en tripp till Nässjö för att uträtta lite ärenden.
På kvällen kom min vän Anna på besök. Hur kul som helst! Vi har inte träffats på ett halv år! Ändå så bor vi inte änns en mil från varandra!
              


Imorgon blir det dop för Rogers lilla brorsdotter Irma. Ska bli jätte kul!

Snabb uppdatering

Publicerad 2009-11-22 21:48:09 i Allmänt,

Torsdag!
Det blev sång i kyrkan på morgonen med barnen. Lika trevligt som vanligt!
På kvällen va det dax för mitt livs andra spinningpass. Testade en gång för så där tio år sedan men nu va det dax för ett nytt försök. Å jag överlevde! Kul att göra det tillsammans med Annica och Sandra också. Blir ett pass nästa vecka med!

Fredag!
Då blev det ett besök på öppna förskolan tillsammans med Annica och hennes barn. Barnen gjorde ljusstakar av trolldeg. Mycket populärt! 
När vi kom ut hade solen trängt sig igenom målnen so det fick bli vägen runt Tryggarp hem! 
När Roger kommet hem från jobbet så åkte Max och jag in till Eko för att köpa en hel massa paket till Noas och Sannas adventskalendrar. Fick ihop 16 till Noa och 19 till Sanna inte alls dåligt. Ägnade sedan kvällen åt att slå im paket!

Lördag!
Barnen sov väldigt dåligt inatt :( Så när vi hade ätit frukost så la jag Max i vagnen och promenerade runt Tryggarp och Snuggarp en runda på ca 1 mil! Jätteskönt!!!
Max sov hela tiden och en bra stund efter att vi kommet hem också!
Sen blev det en vända till Nässjö med besök i lekparken, hyrfilm och godis på Hemmakväll och handling på Willys!
Sen va det lördagsmys för hela slanten!

Söndag!
Städa, städa och åter städa.
Klockan tre hade jag bjudit hem lite kompisar på kryddparty. Tyvärr så blev vi inte så många p.g.a svininfluensa, migrän, vattenkoppor och sjuka barn men några hittade i alla fall hit.
Blev mycket lyckat och ett STORT tack till er som kom.


Inga dåliga väder...

Publicerad 2009-11-18 21:37:18 i Allmänt,

...bra dåliga kläder! Det har vi nog alla fått höra någon gång och idag bevisade jag och Sara detta! Messade Sara på morgonen och frågade om hon skulle med ut och gå å det ville hon. När hon hade svarat så hörde jag hur regnet öste ner utanför och övervägde för ett ögonblick att föreslå fika istället. Men ska man bli fin får man lida pin så på med regnkläderna och iväg :)
När de stora va lämnade på dagis så traskade vi runt Snuggarp. Det regnade faktiskt inte hela tiden! Sen föreslog Sara att vi kunde käka lunch hos henne vilket jag inte tackade nej till.
Det blev risgrynsgröt, så smarrigt. Efter mat och tjöt så va det dax att hämta Noa och Clara på dagis. Vi bestämde oss för att ta väden runt Tryggarp hem men det ösregnade då så vi kortade av rundan lite men det blev ändå en lite längre promenad än om vi gått raka vägen hem.

Hemma blev det matlagning, städning och tvättning.

Tack Sara för en trevlig dag!

Å ingen i familjen blev dåliga av sprutan! Jag och Roger har lite ont i armen och Noa hade inte ens ont där!


Svinsprutan avklarad

Publicerad 2009-11-17 21:16:50 i Allmänt,

Började dagen med att gå ner till dagis och Noa. Vi fick gå själva idag för Elona va sjuk stackarn. När jag hade lämnat Noa så gick jag och Max runt Snuggarp. Skönt med en riktig långpromenad på förmiddagen. När vi kom hem så myste vi i soffan en stund innan det va dax att åka till bvc med Max. Han är en stor kille nu på 8,4 kg! Han fick sin 5 månaders spruta idag då han va förkyld när han skulle fått den så det blev ingen svinspruta för honom idag. Han kan få den om två veckor. Hade tid på bvc klockan 13,15 och de började vaccinera klockan 13. Så när jag kom bort till vårdcentralen så va det kö långt utanför dörren! Så jag fick tränga mig in till bvc. Men det gick bra. Roger gick hem tidigare från jobbet idag så då åkte vi bort hela familjen för att ta sprutan. Roger fick börja, sen jag och sist Noa. Noa upprepade väldigt många gånger "jag vill inte" men han va jätte duktig så det blev ett besök på konsum på vägen hem för jag hade lovat att han skulle få köpa godis om han tog sprutan. När vi sedan satt och åt middag så sa jag till hinim att det gick ju jättebra att ta sprutan å då svarade han "jag blev lite lessen". Min lille älskling!!!

              

Efter detta så har jag varit och hälsat på min mamma som ligger på sjukhuset. Men hon verkade må ganska okej i alla fall. Skönt det. Hoppas det håller sig lugnt ett tag nu!
Kram på dig mamma! Jag älskar dig!

träning + barnvakt

Publicerad 2009-11-16 21:38:48 i Allmänt,

På söndagen så va det inspirations dag på Berga träningsstudio i Tenhult. All träning va gratis denna dag så jag hade bestämt mig för att testa Body balance. Det va verkligen jättekul pass som jag mycket väl hade kunnat tänka mig att  gå på fler gånger men de kör inte det på Berga i vanliga fall. Vid min sida hade jag Annica som liksom jag behövde inspireras lite. Sandra skulle också varit med men tyvärr så hade hon fått nackspärr stackarn så hon fick va hemma och vila istället. Jag inhandlade mig också ett träningskort. Det va rea på dom denna dagen så jag passade på. Är nu inbokad på ett spinning pass på torsdag. Ska övertala Annica att följa med oxå. Hoppas även på att Sara ska kunna hänga med.

När jag hade kommit hem å fixat lite så kom mina föräldrar på besök en sväng vilket va väldigt uppskattat både från min sida och från Noas sida. Han blir alltid väldigt glad när mormor och morfar kommer.

Måndag
Det blev som vanligt promenad ner till dagis idag. Annica skulle sen åka till Ullared så Thilia fick följa med mig hem. Hoppades på att Max och Thilia skulle sov lite men Max vaknade redan här ute och Thilia när vi körde in vagnen i hallen. Så det fick bli lek och mys på golvet istället. Max somnade sen vid tjugo i tolv och sov fram till klockan fjorton medans Thilia bara tog en liten power napp på tjugo minuter. Men hon va ändå pigg och glad å busade för fullt! Mange hämtade Noa och Elona på dagis så strax efter två kom de hit. Mange och jag fikade och tjötade skit och barnen passade på att lekte en stund innan de åkte hem för att äta lite. Jag fixade och grejade lite här hemma innan Roger kom hem. När han kom innanför dörren så säger Noa " Pappa! Jag har längtat efter dig" gissa om det värmde ett faders hjärta!
Sedan så lekte killarna inne på Noas rum och jag fixade med middagen. Fick inte vara med och leka för det skulle bara vara killar. Min lille Noa han är helt underbar!

Kan tala om att jag har en härlig träningsvärk idag! Undra om den kommer att vara ännu värre i morgon?
Imorgon blir det bvc besök med Max å sen ska hela familjen få "gris sprutan" ( Tror Max ska få den med men ska prata lite med bvc sköterskan först)

Kommer inte på någon rubrik :)

Publicerad 2009-11-14 21:39:50 i Allmänt,

Fredag och det va dax för lilla Claras tre års kalas!

Hipp hipp hurra

Jag och Annica hade som vanligt bestämt att vi skulle gå. Kalaset började halv elva så det va bestämt att vi skulle vara borta hos Annica klockan 10. Med våra två sniglar Noa och Elona så kan det ta lååååång tid att gå. Vi lyckades komma i tid denna gången och möttes av en lycklig liten Clara som längtade efter att få paket.
Det va ett jättemysigt barnkalas. Det va fyra flickor och så Noa. Han trivs som fisken i vatten bland alla flickor även om han är lite bly mellan varven. Pratar varje dag om att Elona och Clara är hans kompisar.
Å på tal om fiskar så hade de fiskdamm också vilket va mycker populärt!

Efter kalaset så va det tänkt att vi skulle åka till Rogers föräldrar men de hade fått förhinder så det blev en hemma kväll istället. Gjorde en liten utsvävning och åkte till Nässjö och hämtade mat på Coco Tahi!


Lördag och storhandlig på Willys. Känner fotfarande inget sug efter att börja jobba meen har planer på att börja lite helger i februari. Bäst att ringa till chefen och prata lite snart. Hade tänkt börja jobba i januari men ska ju opereras då. Efter Willys blev det ett besök på Eko också. Hittade tomtekläder till båda pojkarna så nu är det dax att ta tag i årets julkort!
Åkte sen hem och fixade lite mat och Roger gjorde sig iordning för kvällens utgång. Körde ner Roger till Tenhult. När Max hade somnat så kröp Noa och jag upp i soffan med en skål chips och kollade på Askungen.

                               

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram

Hjälp!!!

Publicerad 2009-11-12 21:39:24 i Allmänt,

Nu är operation fläsk i full gång men varje kväll som jag ska ställa mig på cross trainern så tryter motivationen :(
Jag har inte struntat i något pass än så en liten klapp på axeln är jag värd! Men nu behöver jag all peppning jag kan få. Hjälp mig att klara detta en gång för alla! Alla ni där ut som själva har en del kilo extra att bära på vet hur svårt det är. Längtar till lördag som är min fridag. Det är den dagen i veckan som jag får hoppa över passet på CT.

Idag har vi varit på barnsång nere i kyrkan. Alltid lika trevligt. Nu börjar Max hänga med en del också. Fixar nu att sitta själv men man får va med och hjälpa honom ibland så att han inte välter, märks att han tycker det är mycket roligare nu. Självklart fick bilen stå hemma och det blev promenad ner till kyrkan! 
Sen så skulle vi åkt och hälsat på Rogers föräldrar men deras kyl hade pajat så det får bli en annan gång.
Istället så kom Rogers syster och hennes dotter hit på besök! Väldas trevligt!

Dagens motion blev alltså promenad till och från kyrkan och 25 minuter på CT!
Imorgon ska vi på tre års kalas!

Tippen x 4

Publicerad 2009-11-11 21:52:14 i Allmänt,

Idag har det inte blivet några promenader men. Annica och jag har varit duktiga ändå. Vi hade bestämt att vi skulle åka till tippen och slänga skräp idag. Jag hade några säckar med skräp som jag ville bli av med. Så Annica hade fixat en kärra. Jag körde ner Noa och Elona till dagis medans Annica hämtade kärran. När hon kom hit lastade vi på säckarna jag hade men det va ändå massa plats kvar så A undrade om jag hade mer så vi slängde på torktumlaren också. Kan avslöja att det inte hade städats under eller bakom den på mycket länge! Det va ingen trevlig syn men nu är de råttorna borta :)
Det va fotfarande plats kvar så vi slängde på en massa gamla fönster som stod på baksidan. Det blev första lasset till tippen. Sen va vi hema och lastade på ett till. Finns en del att ta på våran baksida. De som ägde huset tidigare har bygt en del konstiga saker som bara är att riva. De har också bara slängt en massa skräp bakom ett plank. Syn det inte så finns det inte verkar vara deras filosofi!
När andra lasset va avklarat så blev det lunch ala Florens. Tyckte vi va värda det och så slapp vi lägga tid på att laga mat. Efter matan så va det hem och lasta lass nummer tre. Jag fick smita ifrån och hämta de stora barnen på dagis. Sen blev det två bilar till tippen. Hem igen och lasta på nummer fyra. Då va Roger hemkommen så han hjälpte till att lasta denna gången. Sen fick han välja om han ville följa med Annica och lasta av eller vara hemma med fyra barn. Gissa vad han valde! Att åka till tippen!!! Jag hade blivet förvånad om han hade valt att stanna hemma med barnen! När de kom hem så blev det kaffe och lek här, Mange slöt också upp då!
När de hade åkt hem så va det dax för kvällsmat till barnen sedan nattning.
Jag slappade sen en stund framför datorn innan jag tog tag i mitt CT pass!!!
Nu ska jag åter slappa en stund med mitt te och lite tv tittande!

Snöblask å långpromenad x 2

Publicerad 2009-11-10 20:48:06 i Allmänt,

Känner mig mycket nöjd idag. Började dagen med att gå ner till dagis och lämna Noa. Trotsade regnet och lät bilen stå! Sen fortsatte promenaden runt Snuggarp på hemvägen så tog vi omvägen vi kärleksstigen. Självklart är Annica lika duktig. Tur att vi är två annars så är risken stor att det hade blivet bilen ner till dagis men man får ju så dåligt med motion då. Sen va det hem och fixa lite å äta lunch innan det va dax för nästa vända till dagis. Nu hade regnet övergått till blötsnö istället. Men det finns ju inga dåliga väder sägs det ju. När vi kom till dagis så hade inte barnen varit ute och lekt alls idag så vi bestämde oss för att de behövde lite frisk luft så vi tog vägen via Tryggarp hem. Tyvärr så va inte Noa så glad åt detta så det blev en del skrik och tårar även idag. Men även denna gången så gick segern till mamman! När vi hade kommit halvvägs hem så började det snö på riktigt det bara vräkte ner! Men imorgon är det säkert  lika mörkt och tråkigt igen tyvärr.

Får ganska ont i bäckenet när jag har gått mycket :( inte alls roligt men är väl sviter efter foglossningarna som jag haft under båda mina gravideteter. Så när jag sövde Max ikväll så kände jag verkligen inte för att ställa mig på cross trainern men för en gångs skull så lyssnade jag inte på den där rösten inne i huvudet som sa att jag skulle strunta i att träna utan ställde mig på ct ändå!
Så idag har det blivet två långa promenader skulle gissa på ca 20 000 steg (stegräknaren har lagt av) och mina 25 minuter på ct!
På måndag ska jag öka på tiden till 30 minuter!

KAMPEN MOT FLÄSKET ÄR IGÅNG!

Promenad dag!

Publicerad 2009-11-09 21:30:54 i Allmänt,

Vaknade klockan sju idag. Max hade sovit hela natten med ett litet avbrott klockan halv fem men då mutade jag honom med nappen och han somnade om igen. Messade Annica och kollade om hon hade lust att gå till dagis idag och det hade hon. Så på med kläder och ge oss iväg. Vi han med en liten frukost innan med! Som vanligt så va det tjat om vem som skulle gå på trottoaren. Det är det varje dag så nu har vi kommet på att vi ska gå en annan väg så att vi slipper det gnället. När vi hade lämnat de stora så gick vi runt Snuggarp och vidare runt Swedoor. Va då uppe i 12255 steg när vi kom hem!

Sen va det in och fixa lite mat och plocka lite innan det va dax för nästa vända ner till dagis och hämta hem de stora igen. Efter mycket tjat, skrik och tårar kom vi äntligen hem igen. Noa tyckte vi gick fel väg, han ville gå förbi hästarna vilket vi inte hade tid med idag. När vi kom hem så väntade Roger på oss för en vända in till stan. Jag skulle hämta ut min ring som jag fick av Roger i trettio års present. Blev även besök på Mc Donalds, Willy's och Eko.

Nu sover barnen och jag har kört mitt 25 minuter långa träningspass på cross trainern!
Vet inte hur många steg det blev i dag för stegräknaren hade lagt av :(

Ingatorp

Publicerad 2009-11-09 12:03:04 i Allmänt,

Denna helgen har jag och barnen varit hos mormor och morfar i Ingatorp. Kom dit i lördags efter att stannat i Eksjö och inhandlat en farsdags blomma till pappa och en present till Roger.
Hoppade in på Möbelskavanken och köpte var sin räkmacka till oss.
Noa tycker att det är jättekul att vara hos mormor och morfar så det var fullt ös på honom. Hände inte så mycket under dagen va mest hemma och umgicks. Morfar tog med Noa och Max ut på promenad och jag passade på att umgås med mamma :)

På söndagen som ockkså va farsdag så kom Andreas och Anna-Karin dit en liten sväng så då blev det räkmacka igen men hemma gjorda denna gången! Efter det så blev det god blåbärståta som Andreas och Anna-Karin hade köpt med sig.
Max sov hela förmiddagen så han träffade aldrig sina faddrar när de var där. När han hade vaknat så matade jag honom sen fick morfar ta han om honom och jag passade på att åka å hälsa på Jessica. Vet inte hur länge det är sedan vi träffades sist! Tiden bara rusade förbi. Det va verkligen jättekul att se henne å hennes runda mage (ska ha en bäbis i februari). Nästan så att man blir lite avis. Tiden går ju så fort, Max är snart sex månader! Fattar inte att han växer så fort, mammas lille bäbis!
Sen blev det hemfärd när det va dax för barnen att sova! Bara att bära in Noa när jag kom hem. Max vakanade till lite men somnade igen efter en liten stund och en del övertalning från mamman!
Sen blev det en stund i soffan med Roger och tv!

Överaskad!

Publicerad 2009-11-07 18:45:04 i Allmänt,

Som jag skrev tidigare så hade Roger en överaskning till mig på fredagskvällen, eller jag trodde det va han som hade en överaskning. Men....
....det va Elin, Malin och Diana som hade en överaskning :)
Hade fått veta av Roger att jag skulle göra mig iordning tills han kom hem från jobbet. När jag satt och matade Max så knackade det helt plötsligt på dörren. Jag trodde det va Rogers föräldrar som kom och skulle vara barnvakt men utanför stod Elin! Jag tänkte: men vad gör hon här nu jag som ska iväg snart! Å det skulle jag ju med fast jag trodde att det va jag och Roger som skulle iväg men det va Elin jag skulle åka med.
Vi begav hos till Nässjö och möttes upp av Malin och Diana. De hade bokat bord på Coco Thai. Där åt vi gott och blev sittande ända till klockan elva och de stängde. Det blev mycket skratt och många gamla minnen.  En mycket lyckad kväll. Vi hade planer på att fortsätta kvällen på någon pub men utbudet va väldigt dåligt i Nässjö tyvärr. Så det blev en promenad genom Nässjö centrum innan vi bestämde oss för att avsluta kvällen och bege oss hemåt. Jag blev verkligen jätte överaskad. Hade aldrig tänkt tanken att de låg bakom det hela.
Tack mina underbara vänner för en fantastisk kväll!
Det måste vi gör om snart!

KRAM

Snö!!!

Publicerad 2009-11-06 16:02:43 i Allmänt,

Torsdag morgon och det är alldelles vitt utanför fönstret! Mysigt!! Kan behövas lite snö som lyser upp i mörknet!
Idag va det dax för stora och små nere i kyrkan. Noa tjatade hela morgonen om att han vill ha den stora gröna kudden att sitta på. Sa till honom att han skulle skynda sig lite då så att vi kunde komma tidigt så att ingen han att ta den innan honom. Men som vanligt så tog det typ 100 år att få i sig en macka och vi kom i väg sent som vanligt. Hade förmaningstal hela vägen ner till kyrkan att vi nu var så sena att den gröna kudden kunde vara upptagen. Detta va han helt på det klara med tills vi kom dit och den faktiskt va upptagen. Det blev en hel del gnäll och några tårar men det blev ingen grön kudde ändå.
Efter att vi suttit på golvet och sjungit så va det dax att bege oss en trappa upp för fika. Noa hamnade gämte en prästpraktikant vid namn Viktor som satt och pratade med barnen om snön. Han råkade säga att man är tvungen att ha mössa på sig när det snöar ute. Vilket ledde till att Noa. Clara och Elona va tvugna att springa ut i hallen och hämta sina mössor för att visa Viktor dom :) så söta de kan va de små!
Sen va det lek, bus och tjöt som stog på programet. Det är så kul att komma ut och tjöta med andra mammor!
Det va sen en trött Max som somnade i bilstolen bara jag satte honom i den. Han sov sen i tre och en halv timme. 
 
På eftermiddagen va det lite plock och mys med barnen innan det va dax för dom att sova. När de hade somnat så passade jag på att röja köket, göra fruktsallad, vika tvätt, hänga tvätt och så mina 25 minuter på crosstrainern!
När Roger kom hem så åt vi fruktsalladen och kollade på lyxfällan som vi hade spelat in!

GRATTIS SARA PÅ FÖDELSEDAGEN!

Öppna förskolan!
Äntligen fredag! Bestämde med Annica att vi skulle gå till öppna förskolan idag. Jag skulle vara borta hos henne vid 8,45 men kände ganska snart att jag nog hade varit lite tidsoptimist så det va bara att skicka ett sms till Annica och meddela att vi va lite sena :) hör väl till vanligheten att vi är det så hon är nog van vid det här laget. Noa tog trehjulingen till öppna idag. Elona fick åka med där bak på den. De är så söta och man märker att de har mycket kul ihop de där två! Även om de blir lite osams mellan varven.
Också idag va det en trött Max som somnade så fort vi gick från öppna. Sen va det hem och laga lite mat. Blev hemma gjord pizza idag! Noa fick en egen liten pizza.
Nu sover Max och jag har kört mina 25 minuter på crosstrainern.
Ikväll har Roger en överraskning. Det ända jag vet är att jag skulle göra mig iordning tills han kommer hem från jobbet!
SPÄNNANDE!!!

Ha nu en mysig fredag!

Grattis Anki på födelsedagen!

En klapp på axeln!

Publicerad 2009-11-04 21:01:57 i Allmänt,

Känner mig idag väldigt nöjd med mig själv. Messade Annica på morgonen och vi bestämde oss för att gå ner till dagis och lämna barnen. När jag började gå bort mot Annicas hus så började det snöa lite. Bara någon flinga lite då och då men innan vi hade kommit till dagis så hade det börjat snöa mer. Vi bestämde oss ändå för att ta svängen runt Tryggarp hem. Sen va det hem och laga lite mat å fixa lite innan det va dax för att hämta Noa å dax för Roger att åka till jobbet. Vi hade bestämt att vi skulle gå denna gången med trotts att det va snöyra ute. Måste säga att jag känner mig ganska nöjd med mig själv Och Annica med så klart! Tur att jag har henne som släpar med mig.
Kvällen har jag ägnat åt att umgås med barnen och lite plock här hemma. När barnen hade somnar så blev det 25 minuter på crosstrainern också!
Dagens steg slutade på 16254 stycken!

Nu är det tv som gäller!

Det blir inte alltid som man tänkt sig....

Publicerad 2009-11-03 22:09:13 i Allmänt,

.....skulle börja dagen med att möta upp Annica för en promenad ner till dagis och lämna våra stora. Men klockan fyra inatt vaknade jag av att Noa skrek inne på sitt rum vilket inte är ovanligt då han ganska ofta vaknar på nätterna. Skickade in Roger till honom å låg kvar i sängen. Då kände jag hur det började göra ont först i ryggen och sedan runt hela kroppen precis under bröstkorgen. Så va det dax igen för ännu ett gallstensanfall. Kravlade mig ur sängen och ut till köket å hämtade en tablett. Va ett ganska kraftigt anfall denna gången så det tog ganska lång tid innan det gav med sig. Självklart så vakande Max mitt i allt så jag fick sätta mig och amma oxå, så typiskt. Som tur va så kunde jag somna efter ett tag och när jag vakande så hade smärtan avtagit men jag kände mig väldigt sliten och öm. Fram med mobilen och messade Annica så vi bestämde att vi skulle gå ner och hämta istället. Det blev en lugn förmiddag innan det va dax att traska ner till dagis och hämta Noisen. Inget ont som inte har något gott med sig. Det hade hunnit klarna upp ute så det va sol från en klarblå himmel. Tur för mig att vi gick ner för annars så hade det nog blivet ett riktigt bryt där nere.


Annica och barnen följde sedan med hem hit och efter en stund kom även Sara och hennes barn. Det va full rulle här med tre tre-åringar och tre bäbisar i åldern fem till sju månader. Både Thilia och Melker kryper så de undersökte huset och Max leksaker för fullt! Vi hade en mycket trevlig eftermiddag och som vanligt så flög timmarna förbi. De stora tävlade om vem som kunde gå på toa flest gånger så det blev många vändor in på toa. De är underbara våra tre åringar men vilka ideer de kan ha ibland och för att inte tala om vilket humör. När gästerna hade åkt hem så blev det lite fix och plock innan det va dax att få barnen i säng. Det va två trötta barn ikväll.

När de äntligen hade somnat så passade jag på att köra 25 minuter på crosstrainern! Kändes mycket bra nu gäller det bara att hålla kvar den känslan.
Mitt första mål är att gå ner 5 kg!

Motivation

Publicerad 2009-11-02 22:35:03 i Allmänt,

Har nu överlevt första dagen efter att nått trettio sträcket. Känns som det gjorde när jag bara va 29.
Denna vecka jobbar Roger kväll så han fick lämna Noa på dagis idag. Sen hade vi en ganska lugn och skön förmiddag här hemma. Max sov och Roger och jag slappade. Skönt att bara vara!
När jag sen hämtade Noa på  dagis så bröt han ihop för att jag hade bilen och Annica hade gått ner för att hämta Elona då ville ju han med gå hem. Så jag fick bära honom till bilen medans det rann stora krokodiltårar ner för kinderna. Men han lugnade ner sig när vi hade kommit hem.
Annars så har det inte hänt så mycket idag. Är full rulle på kvällen när man ska lägga båda barnen själv men det går riktigt bra. Max är en riktig liten vilding nu och ligger inte still många sekunder utan rullar åt alla håll hela tiden. Är även uppe på alla fyra och gungar mellan varven. Har säkert planer på att bötja krypa snart.

Har funderingar på att köpa ett träningskort och komma igång lite. Måste ju jobba för att bli av med traktordäcket som sitter runt midjan. Hoppas på att motivationen ska komma med. Jag behöver den!

Nu är det dax att nana kudden!

Å då va man 30

Publicerad 2009-11-02 11:44:33 i Allmänt,

Snart 30 (lördag)
Då va det dax för helgens första kalas. De inbjudna va mina föräldrar, två bröder, en svägerska och en brorsdotter.
Lördagen bjöd även på rally vilket jag valde att hoppa över för att vara hemma och förbereda kalaset. Det skulle ju städas och förberedas med maten. Men Roger och Noa gav sig iväg å möttes upp av min far och en styck broder vid starten. Noa tyckte det va jätte kul att åka på rally så han va helt till sig. Min mamma och Sanna kom hit istället. Tänkte de skulle få vara lite barnvakt åt Max men gossen sov hela förmiddagen så han va väldigt smidig. Tiden för kalaset va satt till klockan 15. Alla va här i tid utom storebror Tomas som nog har en helt egen tid för klockan han bli 17 innan han dök upp :) ingen av oss blev förvånde heller.
Jag fick blommor, en pumpflaska att ha diskmedel i och ett presentkort på en hel spa dag! Det va en mycket uppskattad present och något som en småbarns mamma verkligen behöver! Tänk en hel dag att bara bli ompysslad på. Har aldrig varit på spa så det ska bli jättekul!

         

Då va man 30 (söndag)

Då va det dax för kalas nr 2. Denna gången va det svärmor, svärfar, två svågrar, två svägerskor och två "syskon" barn. Å vi får ju inte glömma lilla hunden Selma också! 
Hade tänkt att det bara skulle bli fika idag men kännde att jag ville bjuda på lite mer så det fick bli Italensk pasta sallads buffe. Så när frukosten och lite plock va färdigt så packade vi in familjen i bilen för att åka till Nässjö och handla. Sen va det hem å fixa med mat och lite städning innan gästerna dök upp klockan 16.
Jag fick en fin skål med godis och pengar i! 

Tack alla för en trevlig helg och tack alla ni som tänkt på mig å gratulerat via sms, telefon och fb!


Nu fotsätter livet över trettio sträcket!
                                                                                 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela