Annas blogg

lite svammel om mitt liv :)

En skön helg

Publicerad 2021-09-12 20:50:41 i Allmänt,

Haft en fantastiskt lugn och skön helg. Startade lördagen med ett pass på gymmet tillsammans med H. Kändes som att jag fick till ett riktigt bra pass. Vilket jag faktiskt känner ganska så ofta just nu men skulle nog behöva skruva på det lite. Efter gymmet så blev det lite kaffe och bara hänga en stund.

Fick sen lust att gå en promenad i skogen. Inte ofta som jag blir sugen på att gå ut själv men just denna gången så kändes det så rätt. Så jag tog på mig lurarn, satte på lite musik, stoppade en påse i fickan för säkerhets skull och traskade iväg. Har man tur så hittar man lite guld ute i skogen 😉
Å ja jag hittade lite guld i skogen. Va så härligt att komma ut så resultatet blev en promenad på 10.3 km och ca 2 litet kantareller.

Sen blev det hem å fixa lite sen frukost till mig och grabbarna. De uppskattar ju den där tiden när vi sätter oss tillsammans vi tre och äter å pratar. Kvalitetstid ❤️
Resten av dagen bjöd på trevligt umgänge soffhäng och film. 
Idag har jag mest ägnat dagen åt att städa, tvätta och fixa här hemma. Varje gång jag gör det så får jag den där känslan av välbefinnande och jag förstår varför jag valde att behålla huset. Finns sjukt mycket som behöver göras med huset. Men det är mitt hus och det får ta sin tid för tillslut så kommer jag att lyckas göra det så som jag vill ha det.
Imorgon är det dax för jobb igen. Fast när man har haft en bra helg och känner sig tillfreds så känns det också helt ok med måndag imorgon. Sen tisdag och onsdag är det utbildning som gäller. 


Nöjd ändå

Publicerad 2021-09-09 21:40:54 i Allmänt,

Det blev gymmet idag. Trotts en fruktansvärd mensvärk under förmiddagen och påväg till gymmet. Men har lärt mig med åren att det bästa mot mensvärken är att röra på sig och kan säga att det funkade även denna gången.
Så blev ett bra pass som jag känner mig nöjd med. 
Känner dock att jag har fastnat i samma övningar även om jag har ökat vikterna något. Så nu ska jag försöka läsa på lite och ändra lite men även lägga till lite nya övningar.
Om detta ska hålla i längden så måste jag nog jobba en del med mitt träningsprogram också. Med fokus på mage, rumpa och lår i ett program och rygg, bröst och armar i ett program. Så blir till att börja skissa lite på det. Vet med mig att jag måste ha en plan klar i huvudet när jag kommer till gymmet. Annars så blir det inget bra träningspass. 
Tyvärr så blev det ingen promenad ikväll då jag va tvungen att uträtta lite ärenden istället. Men stora sonen fick iallafall ny skor 😀

Mål

Publicerad 2021-09-08 22:26:42 i Allmänt,

Fick härom dagen frågan vad jag har för mål med min träning.
Detta är en ganska svår fråga. Jag har inte något mål som att springa det där loppet eller vara med på den där tävlingen. 
Mitt mål är att försöka bygga upp min kropp så att den faktisk orkar bli gammal. Att den ska vilja vara med mig och att jag ska må bra. I detta målet ingår ju även att gå ner i vikt för en bättre hälsa. Men samtidigt kanske man skulle dehöva något konkret mål. Något som man faktiskt kan "ta på".
Så detta funderar jag nu på. Vad kan jag ha för mål. Vad passar mig och vad kan det vara som kan få mig att ge det där lilla extra i min träning. Mycket funderingar och tankar här 🤔
Har inte riktigt kommit på något än men hoppas på att jag snart kommer att komma på något. Så om någon har en bra idé kom gärna med den då. Det jag vet är att jag kommer aldrig ha något springlopp som mål. Då jag vet att hur vältränad jag än är så uppskattar inte mina knän att springa. Utan gym och promenader passar min kropp så mycket bättre.
Imorgon är det iallafall dax för veckans andra gym pass 💪🏻👊🏻 Väskan är packad så att det bara är att byta om på jobbet och åka raka vägen till gymmet. Stannar jag till hemma så är det så mycket svårare att hitta motivation att sen ge sig iväg till gymmet. Å förhoppningsvis så kan jag även få till en promenad framåt kvällen ☺️



Val

Publicerad 2021-09-08 22:13:25 i Allmänt,

Ibland så dyker det upp saker i livet som man måste ta ställning till. Det kan vara små saker och stora saker. Saker som bara påverkar mig själv och saker som påverkar hela min familj. Varje gång litet som stort så försöker jag att göra en plus och minus lista. Oftast bara i huvudet men är det riktigt stora saker så brukar jag skriva ner det. Att få ner det på papper å se det framför mig har många gånger hjälpt mig i mina val. Just nu ligger listan bara i huvudet men om det går mot det som jag nog faktiskt vill så kommer jag snart ha en skriven lista också.
Spännande är det... Bara att våga hoppa och se vart det landar 🤗

Motivation

Publicerad 2021-09-05 19:43:58 i Allmänt,

Ibland när motivationen tryter så kan det vara bra att kolla tillbaka på vad man faktiskt har lyckats med.

Sen maj 2020 så har jag ju faktiskt lyckats gå ner till 18 kg i vikt. Jag har börjat träna på gymmet och jag känner själv hur bra jag mår av det. Även om det ibland känns helt hopplöst och livet tar mer än det ger så är det viktigt att titta på de bra sakerna. På det som gör just mig lycklig och får mig att må bra.

Å dessa pass på gymmet de får mig att må bra ☺️

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela