Annas blogg

lite svammel om mitt liv :)

Bio

Publicerad 2010-01-30 22:59:51 i Allmänt,

Idag har jag varit på bio för första gången på många år! Tack vare Annica kom jag iväg. Hon och jag gick på filmen ¨Precious¨en mycket bra film som man blev väldigt berörd av. Det va många tårfylda ögon när ljuset tändes i salongen. Jag hoppas att det är många som går och ser denna filmen.



Precis innan jag skulle åka så kom Rogers föräldrar med en ¨krya på dig¨blombukett från Rogers mormor och moster :) så omtänksamt av dom. (Ska försöka lägga upp en bild på den sen)
Farmor hade med sig en halsduk till Noa som hon hade stickat till honom. Han hade frågat henne om det när han va där och sov över sist. Han va Så glad och talade om för mig att det är en killhalsduk :)
Jag gissar på att han ska ha den på sig när han åker till mormor och morfar imorgon.

Ha en skön helg!

*KRAM*

Öppna förskolan!

Publicerad 2010-01-29 13:48:04 i Allmänt,

Efter en stökig natt åkte vi till öppna förskolan!
Max kom på vid halv ett inatt att han va jätte pigg å inte alls ville sova mer. Så Roger gick upp med honom så jag fick sova. Vid två kom han och la honom å då sov han i kanske tjugo minuter innan han började böka igen:( men han sov nog lite till och från tror jag. Det har jag gjort i alla fall!

På öppna va det som vanligt väldigt trevligt. Det är skönt att komma ut lite. Tänkte inte så när Noa va liten. Då satt man mest hemma men man behöver verkligen komma ut å träffa andra mammor som är hemma. Synd att jag inte gjorde det när Noa va liten. Men men man lär sig med tiden.
Vi va bara fyra mammor där idag men vi pratade och hade jätte trevligt medans de stora barnen gjorde armband och halsband av pälor. Max trivdes som fisken i vattnet när han fick krypa runt i ett så stort rum med massor av häftiga leksaker att titta och smaka på!
Det är verkligen tur att de fått igång en så bra öppna förskola här i samhället. Tror att vi är ganska många som gillar det. Å Lena som har hand om det är jättetrevlig å bra med barnen. Hon hjälper dom att pyssla och greja. Å så har vi alltid två små sångstunder en i början och en i slutet! Vilket Noa tycker är jätte viktigt fast han inte sjunger något. Han sjunger bara hemma :)

Tillbaka i vardagen

Publicerad 2010-01-29 13:25:45 i Allmänt,

Roger har nu börjat jobba igen. Så nu är man tillbaka igen. Är lite sliten än men det går på rätt håll nu. Bara såren slutade göra ont med så! Hoppas på att kunna träna nästa vecka. Har i alla fall lyckats gå ner lite till i vikt så där går det också på rätt håll!
Idag så har Noa och jag varit i kyrkan på barnsången. Max fick vara hemma med pappa så att Noa och jag fick göra något själva. Händer ju inte så ofta. Max är ju nästan alltid med oss. På sången va vi en liten men tapper skara som hade gett oss iväg ut i snön. Fatta vilken vinter vi har i år! Det är ju verkligen så här det ska vara! Undra när vi hade en så här underbar vinter senast!

Har skaffat mig en ny liten leksak med!

sony ericsson satio!!!

Framåt!

Publicerad 2010-01-24 11:07:28 i Allmänt,

Nu går det på rätt håll! Känner mig mycket piggare nu men har tyvärr ganska ont än så Roger får nog va hemma ett par dagar till å hjälpa mig med barnen. Det är hans kvälls vecka som kommer nu och den är tuffast att vara hemma själv.
I torsdags så va Roger nere och hämtade hem Max medans Noa fick stanna hos farmor en natt till. Jag passade på att vara hemma å ta det lugnt och vila. När de kom hem så hade de med sig en jättefin bukett med blommor till mig. Blev en ganska lugn kväll. Max somnade strax innan åtta men framåt tio  så vaknade han och va jätte ledsen och helt igen täppt i näsan. Blev en väldigt jobbig natt med inte så värst många timmars sömn. Typiskt när jag behövde få min vila.
På fredagen va jag ganska sliten och mådde inte så bra. Hade ont både i såren och så ville inte magen ha mer värktabletter så det va en del kramper i magen med. Vi åkte ner till Tenhult för att hämta hem Noa. Hade inte träffat honom sedan i tisdag så jag kan lova att jag längtade efter honom. När vi kom dit så va det en kille som hängde runt halsen på mig och stor grät å talade om att vi inte fick komma och hämta honom. Tror att det va en reaktion på hem längtan.
Igår så va mina föräldrar här och hälsade på! Fick två jätte fina träd med krukor till köket. Mamma och jag passade på att åka in till a6 en liten sväng.Det va skönt att komma ut lite å få vara lite på tu man hand med mamma. Gäller att ta vara på tillfällena när de finns!

Operation

Publicerad 2010-01-21 11:57:34 i Allmänt,

Kom till Eksjö klockan 8 i tisdags. Hamnade på ett ställe som kallas för slussen. Där fick jag en säng och så fick jag ta på mig ett par jätte sexiga trosor som nog va de största jag sett :) (Sa till Roger att jag skulle ta med mig ett par hem!)  Å en snygg sjukhusskjorta. Sen kom det en läkare och ritade på min mage var de skulle lägga snitten någon stanns. De satte en nål i armen och passade på att ta lite prover också. Sen fick jag vänta och vänta. Kollade på tv och sov lite. Vid tjugo i tolv så kom dom och sa att det va min tur att åka upp till operation. Fick fyra värktabletter och en lugnande innan de rullade iväg mig. Sen fick jag vänta en liten stund igen. Efter ett tag kom det en jätte trevlig sköterska och hämtade mig in till operationssalen. Där fick jag lägga mig operationsbordet å så spände de fast mina ben. Det kom en trevlig narkos läkare som skulle söva mig. Han skojade och pratade så det va inga problem att slappna av (å så såg han väldigt bra ut också hihi) och ta det lugnt. De skulle sätta en nål till men eftersom jag är svårstucken och nålrädd så väntade de tills jag hade somnat. 
Efter ca 6 timmar vakande jag på uppvaket. Fick ligga där en stund. Fick lite saft att dricka, känns ganska konstigt i halsen efter att man har haft en tub i halsen medans man är sövd. 

Blev sedna hämtad och körd till kirurgavdelningen. Fick dela sal med en äldre arabisk kvinna som inte kunde ett ord svenska. Ringde till Roger och mamma medans jag slumrade lite samtidigt. Va ganska med tagen. Sen tyckte personalen att jag skulle kissa. De gjorde ett ul och kom fram till att min blåsa va väldig full. Men i samma veva så blev jag väldigt yr och illamående så de vågade inte ta upp mig ur sängen. Så de försökte att få mig att kissa i ett bäcken vilket inte funkade alls! Efter en stund så sa jag att de fick allt hjälpa mig upp på toa istället. Det gick ganska bra men jag blev väldigt yr så det va snabbt tillbaka till sängen igen men jag han bara till kanten innan jag började kräkas. Tur att de har påsar nära till hands! Medans jag va på toa så upptäckte de att den arabiska kvinnan hade avlidet så de körde snabbt ut henne ur salen så jag såg henne aldrig. Men lite obehagligt va det allt. 
Fick ganska mycket smärtstillande. Natten gick så där. Kunde bara ligga på vänster sida. Vid två tiden fick jag kramper på högersidan så då kom dom in och gav smärtstillande i låret. Sen kunde jag sova lite till!
Kände mig ganska ok på morgonen och det blev klart att jag skulle få åka hem på förmiddagen.
Kom in en läkare till mig och pratade å undrade om jag kände något obehag av kvinnan som dog å medans hon pratade med mig fick jag väldiga kramper vid revbenen på högersidan. Det blev lite panik och det kom massor av folk in till mig. Jag fick då smärtstillande direkt in i blodet så det hjälpte nästan på en gång. Sedan blev det en massa provtagning och fastande igen. Å ännu en påse dropp. Fick sen besök av Anna-Karin men va ganska sliten då. Men blev ändå väldigt glad av att få besök! När hon hade gått så dröjde det inte så länge innan Malin kom på ett litet besök. Lagom när hon kom så börjad jag få ganska ont igen men då fick jag en hel hög med tabletter så det avtog ganska snart. Sen kom Roger och det började pratas om ifall jag skulle åka hem. Proverna såg bra ut så det fanns inget där att oroa sig för. Så jag fick åka hem. Hade en liten pratstund med en sköterska som va skolkompis med min mamma innan jag åkte hem. Vi pratade om mamma och grät en skvätt båda två. Det är ett känsligt ämne.
Mamma är verkligen en älskad människa som jag tror har berört ganska många i sin omgivning.
Fick med mig en hel omgång värktabletter hem.
Första natten hemma har gått jättebra. Har inte ens behövt sparka upp Roger för att hämta tabletter till mig!

Tack till alla som har tänkt på mig, de som hälsat på mig, svärmor som har tagit hand om barnen och självklart personalen på kirurgavdelningen. Alla har varit helt underbara!

Kram Anna

Fettkampen!

Publicerad 2010-01-18 11:35:17 i Allmänt,

Har nu kört gi i två veckor och det känns kanon!
Har nu gått ner 2,9 kilo och minskat 3 cm på midjan :)
Hoppas på att komma igång med träningen snart med. Skulle börjat denna veckan men p.g.a operationen imorgon så får det vänta lite :(
Men snart så är jag på gång igen!!!

Helgen!

Publicerad 2010-01-18 11:32:17 i Allmänt,

Lördag

Mia ringde på morgonen och frågade om vi ville följa med dom in till Rosenlund och bada. Vilket vi självklar ville! Det va första gången i badhuset både för Love-Li och Max. Max hade stora ögon hela tiden och tyckte nog att det va spännande att vara där. Han blev bara ledsen när han fick vatten i ansiktet. Love-Li är en riktig liten tuff tjej å plaskade på som bara den. Noa är ju som vanligt en lite fegis när han ska göra något så han hängde som en igel på Roger eller mig den första en och en halv timme som vi va där men tillslut så lossnade det och han tyckte att det va jättekul! Får nog försöka åka dit lite oftare. Är ju bra om han inte är rädd för vatten!
Efteråt så va det en mycket trött Max som somnade så fort vi satte honom i bilen. Vi andra åkte till McDonalds vilket kanske inte är det bästa när man äter gi men jag åt hamburgare men hoppade över stripsen. Sen blev det besök på biltema och jula innan vi åkte till Willys å storhandlade.
Tack Mia, Ola och Love-Li för en toppendag i badhuset! Det får vi göra om snart!

Söndag

Fick besök av Rickard, Sandra, Irma och Selma på förmiddagen. Som vanligt väldigt trevligt! Hoppas att vi kan träffas lite längre snart och inte bara sånna här snabbvisiter! Sen åkte vi in till stan. Blev en vända på a6 och ett besök på Ikea. Är så sugen på att börja med Max rum nu! Hittade massor som kommer att bli så fint där inne! Noa fick ett litet bord att ha på sitt rum. Bordet fanns i massor av färger och när vi lyfte ner ett ljusblått och frågade om han ville ha det så tittade han på det och sa helt salig "Jag älskar det". Det va så gulligt å mammans och pappans hjärtan bara svälde av kärlek till denna underbara pojk som vi också kan vara helt tokiga på mellan varven :)
På kvällen så hade vi ett litet besök av farmor och farfar!
Skulle gått på Tuperwareparty hos Malin med men han inte med det tyvärr :( Får bli en annan gång!!!

Skrik och tårar :(

Publicerad 2010-01-15 14:46:56 i Allmänt,

Max har kommer in i en period när han bara skriker så fort man ska mata honom. Tror att han har väldigt ont i munnen min lille kille. Inte nog med det så lyckas man ju med att stå på näsan ganska ofta när man ska försöka krypa fortare än man klarar av. Så det är ganska ofta som blodet rinner ur munnen på honom. Tur att det läker fort i munnen.
Noa lyckades ju också slå sig idag när han for runt här och fick för sig att han skulle hoppa soffan å trillade och slog kinden i bordet. Är blå, svullen och fin där nu :(

Skulle ha träffat Elin idag men hon fick förhinder men vi fick besök av Mia istället! Bra ide av henne att komma hit en sväng när Love-Li va på dagis!

Hoppas nu att Max lugnar ner sig snart så att man kan mata honom som vanligt igen! Just nu så sjunger jag alla barnlåtar jag kan komma på för att han ska ha något annat att tänka på. Går ganska bra men är ganska jobbigt att sitta och sjunga hela tiden ;)

Bäbis!

Publicerad 2010-01-14 21:19:11 i Allmänt,

Idag har jag varit och hälsat på en gammal kär vän från Tenhultstiden. Hon fick en söt liten son för nästan en månad sedan. Så mysigt med de små men ganska skönt när de har blivet lite större också! Vi hade som vanligt en massa att prata om. Ska försöka träffas lite oftare nu när hon också är mammaledig!

Gi funkar bra och jag börjar komma in i det ganska bra. Har tagit det lite lugnt med träningen nu, vilket man ska göra när man startar med gi och kör rivstarten. Hade planerat att börja träna på berga igen nästa vecka men nu blir det ju op nästa vecka så träningen får tyvärr vänta lite till. Hoppas att jag kan börja veckan där på!

JAG VILL BÖRJA NU!!!!

Operation!

Publicerad 2010-01-12 21:16:05 i Allmänt,

Helgen va kanon trevlig. Va i Ingatorp på lördagen och hos Malin å Benny på söndagen. Noa och Roger va med Benny till Nydala racing och körde gokart vilket Noa tyckte va väldigt roligt. Han sken som en sol när de kom tillbaka. Det vill han helt klart göra om. Att träffa Malin va lika roligt som det alltid varit och är! Den vänskap som man har med någon som har känt en hela livet är helt klart underbar. Jag önskar dig lycka till nu Malin ;)

På måndagen så va det dax för dagis igen. Gick ner och lämnade. Noa åkte på min gamla snöräser ner. Sen gick Annica och jag runt Snuggarp innan vi gick hem. Tog bilen för att hämta på dagis å sen åkte vi till kyrkan där bvc har fixat med en första hjälpen utbildning men inriktning på barn. oa tyckte det va kul när jag la honom i stabilt sidoläge så det fick jag träna på många gånger men det är ju bra! Max tränade hjärt och lungräddning. Han riktigt slätade över dockorna :) såg väldigt kul ut!
Har ju också kört första veckan med gi nu och det känns mycket bra. Vågen visar - 1,9 kilo och måttbandet - 1 cm runt midjan. Det går på rätt håll!

Idag tisdag har jag bara varit hemma. Max har varit grinig idag så det har inte blivet mycket gjort. Snälla Annica tog med Noa hem från dagis så att Max fick sova. När hon kom hit med honom så ville Elona stanna kvar och leka en stund å det fick hon så klart!
Ikväll har vi haft besök av Rogers bror och hans lilla dotter!

Kallt!!!

Publicerad 2010-01-08 22:26:01 i Allmänt,

Att det kan vara så kallt ute! Idag så gick vi ändå ut hela familjen för att få lite frisk luft. Blev bara ett varv runt ¨negerbyn¨ men skönt med lite luft.
Annars så har det varit en ganska lugn vecka här. Jobbar på att lära mig allt om detta med gi nu. Känns som att det är något som passar mig. Hittar massor av goda resept hela tiden. Idag blev det baconlindade köttfärsbiffar. Jag kan ju faktisk laga mat :) Hela familjen verkar nöjda med maten i alla fall!

Ikväll är jag ensam hemma. Roger är på kick off med sitt jobb. Imorgon blir det ett besök i Ingatorp och på söndag en tripp till Sjunnen! Undra hur det går med maten i helgen. Lördagen är nog svårast men det löser sig säkert!

Fettkampen!

Publicerad 2010-01-06 21:47:41 i Allmänt,

Nu är 2010 i full gång och så även fettkampen! Har bestämt mig för att testa gi metoden. Har inte testat det innan men det känns väldigt bra! Lite konstigt att inte äta macka till frukosten bara!

Har ett bra motionstips också:
Massor av snö, barnvagn och en 18 kilos kille på en snowracer med jättedåliga skenor så det känns som att dra den på asfalt istället för snö! Det är jätte jobbigt!

Noa har börjat på dagis igen efter jullovet vilket va väldigt poppis. Han tyckte verkligen att det va roligt att komma dit och leka igen. Mysigt med julen men det är ganska så skönt när vardagen är tillbaka och man kommer in i rutinerna igen!

Jag vill också passa på att önska Sara och Rickard en härlig semester å jag är bara LITE avis!

2010 är igång!

Publicerad 2010-01-03 21:05:01 i Allmänt,

Ja nu har vi startat år 2010! Imorgon är det dax för Roger att börja jobba igen efter två veckors ledighet och Noa ska till dagis!

Nyårsafton
Fy vad kalt det är ute! Men jag ska inte klaga för jag älskar vinter och snö! Va hemma hela förmiddagen å grejade lite. Roger tog med sig Noa till Nässjö och köpte lite fyverkerier å handlade lite. Han hade också köpt en buket rosor till mig! Min älskling!!!
Vid fyratiden åkte vi till Rogers syster och hennes familj för att äta tre rätters! Mycket trevligt och gott. Blev lax till huvudrätt å det är något som jag verkligen gillar.  Begav oss hemåt vid åtta tiden då barnan började bli väldigt trötta. Max sov som en stock när vi kom hem så det va bara att lägga honom. När det va gjrt gick jag ut till Roger och Noa som va i full färd med att skjuta raketer vilket Noa tyckte va väldigt roligt. Sen däckade han ganska fort i pappas knä! Nyårskvällen blev lugn men vi passade på att gå ut och kolla på raketerna vid tolvslaget.

I helgen så har vi umgåtts med våra föräldrar. På lördagen så lämnade vi Noa hos farmor och farfar och tog med oss Max in till stan en sväng. Sen va vi på Willys och handlade. När vi kom hem så lagade vi inbakad fläskfile som vi bjöd Rogers föräldrar på när de kom hit med Noa. Han fick bandymål och klubbor i julklapp och han hade väntat på att få spela med farmor!
 
Idag har vi haft besök av mina föräldrar. Det blev pizza till middag idag. Mamma och jag passade också på att ta en liten promenad med deras hund. Det va första gången hon va ute och gick sedan hon blev inlagd på sjukhuset innan jul. Det blev bara en liten runda men ändå skönt!

Nu sover barnan och Roger spelar ps och jag kollar runt lite på nätet!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela