Annas blogg

lite svammel om mitt liv :)

Timmernabben!

Publicerad 2010-08-14 20:57:50 i Allmänt,

Måndag morgon å det regnar fotfarnde ute. Ska vi packa husvagnen å ge oss iväg mot Timmernabben eller ska vi helt enkelt strunta i det. Är ju inte helt kul att sitta i en husvagn med två små barn om det regnar hela tiden. Vi hade ju sagt att vi skulle komma ner så vi gör ett försök i alla fall. Är vädret allt för dåligt får vi väl packa ihop och åka hem igen.
Så sagt och gjort! Vi packade husvagnen och gav oss iväg. Blev ett stopp i Vetlanda för att inta lite mat. Kom ända ner till Högsby innan det började lätta på himlen. När vi nådde Timmernabben så kollade till och med solen fram! Vi chekade in och parkerade husvagnen. Sen så traskade vi iväg till Anki och Rune som har stuga där. Där blev vi varmt mottagna och fick macka med Nabberöra (laxröra) va jätte gott! Till och med Max gillade den å åt som en häst! Noa var mer intreserad av att titta på kaninerna ;)
De följde sen med oss till campingen å hjälpte oss att sätta upp förtältet. Sen tog de med sig Noa och Max till deras stuga så Roger och jag fick plocka i ordning allt i tältet och husvagnen. Kvällen tillbringade vi sedan i deras stuga å grillade och myste tillsammans!

På tisdagen kom min pappa ner. Jag hade bokat ett rum till honom så att han hade någon stanns att sova med. Jag, Roger och barnen åkte en sväng på förmiddagen och kollade lite i Mönsterås och ute på Oknö. Jättefint och mysigt. Hade fint väder som bara blev bättre och bättre för varje dag vi va där. Även denna kväll tillbringade vi tillsammans med Anki och Rune. Men blev ganska tidigt för Max va så trött så vi va tvugna att gå hem å lägga honom.

Onsdagen bjöd på en liten shoping tur i Mönsterås. Ännu finare väder. Ett fotbad i havet. Utom för Max som badade hela han! Blev en fika och lite mys med Anki och Rune mitt på dagen. Kvällen tillbringade vi och morfar med grillning och en lugn kväll i förtältet.

På torsdagen så va planen att vi skulle gå en riktig lång promenad men det ville inte min mage så pappa och Noa gick en sväng med Alex å Roger tog Max på en runda så att jag fick vila lite. Efter ett tag så känndes det bättre å även jag kunde gå ut och njuta av solen!
Fram vi lunchtid så gick vi bort till Nabbens rökeri och åt en härlig räksallad till lunch. Sen så inhandlade jag varmrökt lax, rökt makrill, rökta räkor och romsås.
Vädret va helt underbart <3
Pappa hade bestämt sig för att åka hem å Noa vill helt klart följa med morfar till Ingatorp, å så blev det. Jag, Roger och Max gick å hälsade på Anki och Rune å blev bjudna på våfflor där! Inte alls dumt.

Fredag och dax att åka hem. Ville inte alls det. Solen strålade från en klarblå himmel å temperaturen låg på 27 grader! Men vi packade ihop och chekade ut. Sen fick vagnen stå kvar medans vi gick ner till havet och badade. Jag och Max badade å Roger blötte ner fötterna lite.
Sen avslutade vi med en härlig lunch på stranden. Kan lova att det kändes lyxigt! Sånt borde man göra oftare.
Innan vi åkte hem så gick vi och sa hej då till Anki och Rune.
Sen va det dax att rulla hem mot höglandet igen å det dåliga vädret.

TACK FÖR NÅGRA TREVLIGA DAGAR!

*KRAM*

Skit!!!

Publicerad 2010-08-06 20:10:14 i Allmänt,

Denna jävla försäkringskassa! Jag anmälde föräldrapenning den 14 juli. Man måste anmäla senast 15 för att få pengarna i tid. Har funkar jätttebra tidigare men inte denna gången. Har mailat till dom ett par gånger å nu äntligen fick jag svar. Kommer få pengar nästa vecka men är ju inte roligt när man inte får pengarna i tid. Man har ju räkningar att betala å så är det ju mitt i semestertider också!
De som jobbar där är verkligen ett konstigt folk!


* Inte konstigt att man blir arg ibland *

*KRAM*

Skänninge!

Publicerad 2010-08-06 20:03:25 i Allmänt,

I går va det Skänninge markand! Å vi missade den förra året så i år ville vi verkligen åka vilket vi också gjorde. Som vanlig så va det stort och massor av folk där.
Pappa och Sanna mötte upp oss där. Noa blev jätte glad när morfar kom å gick och höll honom i handen nästan hela tiden.
Blev inte så mycket shooping men en mycket trevlig dag tillsammans med familjen!
På vägen hem så stannade vi på Mc Donalds i Mjölby. Vilket Sanna gillade!

*KRAM*

Läkarbesök

Publicerad 2010-08-06 19:58:05 i Allmänt,

I tisdags så hade vi ett besök på öron, näsa, hals motagningen inbokat. Det va Noa de skulle kolla lite på. När läkaren kom och ville att han skulle gapa så han kunde kolla honom i halsen, så va det inte alls vad Noa ville! Han som alltid brukar vara så duktig men han ville bara inte. Efter en hel del trugande, tjat, mutning och till slut hot så gapade han tillslut. Det såg bra ut men ena mandeln var något större än den andra så det blir en vända till röntken också. I näsan såg det bra ut. Ska bli en hörselkontroll med fram över.

När vi va färdiga där så gick vi och fixade pasientbrickor till hela familjen (utan mig såklart som har haft användning för min ganska många gånger). Sen åkte vi till statsparken å lekte och åt glass. Gick även en sväng och kollade på fåglarna.
Efter det tog vi genvägen över Tenhult och ett besök på Hobby. Vad mycket fina husvagnar det finns men de ligger inte riktigt i våran prisklass ;( Finns allt en del som är billigar å fina också. Tyvärr så hade de inte så mycket begangnat att kolla på.
När vi ändå va i Tenhult så passade vi på att hälsa på Rogers föräldrar. Något som Noa verkligen uppskattade å ville inte alls följa med oss hem.

*KRAM*

Sturkö!

Publicerad 2010-08-04 21:33:55 i Allmänt,

Förra måndagen så packade vi husvagnen och satte oss i bilen å styrde kosan mot Karlskrona och Sturkö!
Vi kom ända till Vetlanda innan vi gjorde det första stoppet :) Där blev det ett besök på Ica (va ju tvugna att köpa en lien födelsedagspresent till Mange) å lunch på Mc Donalds innan vi åkte vidare. Gick jätte bra hela vägen ner va bara Max som blev lite otålig sista milen. Annica con Mange hade bokat platsen jämte dom så det va bara att anmäla oss i reseptionen. Fick hjälp av Mange Dedde och Gunnar att sätta upp tälten. När det va färdigt så blev det kaffe och tårta för att fira Mange som fylde 29 år denna dag.
Slog sen en signal till pappa för att tala om att vi hade det bra å hade kommet på plats. Han svarade men lät helt förstörd i telefonen. Fick ur honom att han hade så himmla ont i bröstet å ut i vänsterarman men att ambulans var på väg. Han hade fått en hjärtinfark å fick köras akut till Jönköping. Det tar visst aldrig slut. Alltid är det något. men hans bror va hos honom och hörde sen av sig och talade om att det hade gått bra. Men en viss oro blev det så klart.
Sen så mest umgicks vi och hade trevligt. Blev grillning och tjöt på kvällen.

På tisdagen hade vi Barnens gård på schemat. Där badade vi, klappade djuren, Noa och Elona körde traktor och lekte. Va väldigt mysigt där å fanns massor att göra för barnen. Efteråt åkte vi och inhandlade lite mat och dricka inför kvällen. Å passade på att käka på Max!
När vi kom tillbaka så blev det lite båtåkning och Mange å Dedde åkte vattenskidor. Noa ville inte alls åka båt men tyckte sen att det va ganska så spännande. Men fy vad kallt det va i vattnen! Bara 15 grader.
På kvällen grillade vi igen och spelade Uno. Blev många skratt!

På onsdagen så åkte vi båt till Torhamn å åt glass. Sen åkte vi en längre sväng i båten å kollade lite. Jätte mysigt förutom att Max inte alls ville sitta stilla i mammas knä.
Maj och Gunnar åkte hem så vi okuperade deras förtält eftersom deras va mycket större än våra! 
Även denna kväll avslutades med grillning och Uno!

Sen va det torsdag å vi började överväga om vi skulle stanna till söndag istället för att åka hem på fredagen. Å så fick det bli. Vi åkte in till karlskrona å gjorde ett besök på Glassiären för att äta de största glassar vi någonsin sett. Orkade inte äta upp hela ens! Dedde och barnen va också med dit å sen så åkte de vidare hemåt. Vi andra gick en liten sväng på stan och kikade lite. Vi hade varit på Sturkö rökeri innan vi åkte in till stan så denna kväll blev det varmrökt lax till middag! Så gott! Ligger en här i kylskåpet och bara väntar på att vi ska äta upp den! Även denna kväl umgicks vi med Uno ;)

På fredagen så kom vi på att vi skulle ta båten å åka och fiska lite. Tog en vända ut till Torhamn men fisken va inte alls på våran sida så det blev bara två små abborar inte mycket att lägga på grillen det inte. Det blåste ganska häftigt när man kom ut lite så det va en guppig färd med båten. Men Noa fick sitta i Manges knä och köra båten så det va en mycket nöjd kille! Han fick även testa att köra gasen i botten vilket han fotfarande är mycket nöjd med!
På kvällen grillade vi igen och så spelade vi Uno men testade också på ett tärningsspel som hette 10 000. Det va kul! Så det kommer vi helt säkert spela flera gånger.

På lördagen gjorde vi ett besök i en stor leksaksaffär. Vilket uppskattades av barnen. Fanns även en del annat att titta på så vi vuxna gillade det också. Sen blev det lunch på Max och lite shopping på Willys. När vi kom tillbaka till Campingen så passade barnen på att bada lite. Va jätte lång grunt så det va inte så kallt där. Maj och Gunnar kom tillbaka så denna kvällen va vi sex personer som spelade 10 000!

Söndag å dax att packa ihop. Självklart skulle det passa på att börja regna lite med. Men det va ingen som hade bokat platsen så vi behövde inte stressa med att packa ihop. Å som man brukar säga efter regn kommer solsken! Fick besök av Andreas och Anna-Karin med. Mange och jag åkte iväg och köpte lax till lunch. Mycket uppskattat av alla tror jag. Innan vi åkte hem så passade vi på att spela minigolf. Å jag kom självklart sist! Så vi får ta en revans någon dag!

TACK ANNICA OCH MANGE FÖR EN SUPERTREVLIG VECKA!!!

*KRAM*

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela