Annas blogg

lite svammel om mitt liv :)

De fina ungdomarna

Publicerad 2021-11-18 21:00:02 i Allmänt,

Sitter hemma och scrollar på telefonen. Äldsta sonen sitter på rummet och spelar instängd i sin egna bubbla.
Läser inlägg efter inlägg om att hans klasskamrater har ordnat en fantastisk aktivetet i samhället. Hur duktiga dom är dessa fina fantastiska ungdomar. Å ja jag vet att många av dom är fina och duktiga. Men kan ändå inte känna det. För det är också dessa fantastiska unga som har gjort mitt barns snart hela grundskola alla åren till ett helvete. En del har retats, andra har knuffat, tagit sönder han saker eller bara tyst tittat på. För man vill  ju inte vara den som kliver emellan och faktiskt säger stopp. Då kan man ju själv bli  den som får ta emot de där elaka orden och knuffarna i korridoren.
Jag förstår att det är lättare att kolla åt andra hållet, att blunda och gå vidare. Om ni bara visste vilken fantastisk kille ni missar där. Han som aldrig skulle säga något elakt om någon. Inte ens om dom som är elaka mot honom. Hur han varje dag kämpar med sig själv för att ta sig till skolan. Vissa dagar går det bara inte. Han klarar inte av att komma iväg. En skola han inte vill vara på. Med klasskompisar som är elaka eller inte bryr sig alls. Jag hoppas att ni som utsätter andra för detta någon gång faktiskt inser vad ni gjort och att ni lär era barn att vara bättre. För tänk er själva att ha en diagnos som gör att ni inte fungerar precis som alla andra och inte klarar av att bara sitta och ta in, att inte kunna fokusera några längre stundet. Utöver det även lida av skriv och läs svårigheter. Bara det gör ju att skolan blir tuff och jobbig. Att sen inte ha några vänner i skolan och utsättas för utomförskap och mobbning. Fatta vilken styrka man måste ha för att sedan faktiskt gå till skolan.
Han är en äkta kämpe och jag hoppas att han en dag får stå där och säga jag gjorde det, jag lyckades. 
Men när jag läser om dessa fina ungdomar så kommer tårarna, klumpen i bröstet, ångesten att veta att han inte räknas med bland dessa fantastiska ungdomar. För han är inte där....
Men för mig är han den finaste mest fantastiska kämpe jag någonsin har träffat. Så stolt över det han gör och som han kämpar. Han är så värd att få lyckas.
Mamma älskar dig. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela