Annas blogg

lite svammel om mitt liv :)

Gott nytt år!

Publicerad 2009-12-31 13:15:21 i Allmänt,

Så va mitt 2009!
När året började så var jag gravid. Blev väldigt överaskad i slutet av februari när jag fick min ansökan om havandeskapspenning beviljad vilket jag inte hade räknat med. I mars fylde min stora kille tre år. Vad fort tiden går! Den 1 april firade jag och Roger 10 år tillsammans. Från den 11 till den 17 maj va det många vändor in till förlossningen. Tillslut den 17 maj föddes min lille Max. En underbart perfekt liten kille!
Den 18 maj förlovade vi oss!
På sommaren så blev det lite semester i Västervik och en vända till Öland.
Har under mammaledigheten också lärt känna två nya underbara vänner. Ni vet vilka ni är och jag är så glad att jag hittat er!
Framme vid första november och jag kliver över trettio sträcket å mot förmodan överlever.
Tyvärr så har året också bestått av en hel del oro över min älskade mamma.
Nu önskar jag er alla att gott nytt år och ett underbart 2010!

Lilla mamma

Publicerad 2009-12-30 12:13:53 i Allmänt,

Igår va vi i Ingatorp och hälsade på mina föräldrar. Mamma har ju tyvärr varit dålig och inlagd på sjukhus ett tag men nu är hon hemma igen. Inte så pigg men ändå hemma! Köpte med oss fika så det åt vi när vi kom dit. Sen så va jag upp på vinden och hittade min gamla snowracer. Den är bara i plast men Noa tyckte den va jätte kul. Så alla utom mamma gick en vända till pulkabacken. Då kunde mamma passa på att vila lite också. Det gick fort i backen å Noa va eld och lågor och hade nog kunnat va där och åka hur länge som helst. Å fort gick det! Max tyckte det va spännande att titta på storebror när han åkte med. Morfar fick muta Noa med ett besök i boa å lite godis för att han skulle slita sig från pulkabacken :)

Hoppas nu att mamma får vara lite pigg ett tag. Är så jobbigt att se henne så trött. Hon är ju en glad och pigg person som vill hitta på en massa skoj men nu orkar hon inte :(
En snällare mamma hade jag nog inte kunnat ha!
Mamma du ska veta att jag älskar dig!
Kram din Anna

Snökul!!!

Publicerad 2009-12-27 23:14:12 i Allmänt,

Haft en så  rolig dag tillsammans med familjen Fridell/Skog! Det blev pulkaåkning, bygge av snöggubbe och körning av fyrhjuling ;)
Testade också att åka snowracer efter fyrhjulingen vilket va så kul att man skrattade så det värkte i magen. Nästa gång har vi planerat att det ska bli korvgrillning också å så måste vi mylla de stora grabbarna med! De såg ju sin chans så både Annica och jag fick massor av snö i ansiktet ett par gånger.
Synd bara att det är + grader. Jag vill ha mer snö och - grader!
Det va trötta barn och vuxna som gick hemåt efter några timmar ute i snön!

  

Julhelgen

Publicerad 2009-12-27 11:22:36 i Allmänt,

Nu är julafton avklarad. Blev en underbar dag men tyvärr lite stressigt. Vi började dagen redan klockan sex då Max vaknde och ville ha sin morgon välling. Sen va det upp och göra sig iordning för att sätta oss i bilen och bege oss till Ingatorp och börja förbereda maten. Mamma är tyvärr dålig så hon har varit hela veckan på sjukhuset men hade fått åtta timmar permision på julafton så att hon kunde komma hem och fira jul med oss! Mina älskade killar fick massor av paket så vi fick städat Noas rum och slängt en massa trasiga leksaker så att alla nya skulle få rum. Noa fick en pös säck av mormor och morfar å den va verkligen en fullträff. Han bara älskar den!!! Vi tillbringade halva dagen i hos mina föräldrar och andra halvan hos Rogers föräldrar. Där blev det ännu flera paket och mera mat. Att man ska äta så mycket på julen.

Juldagen och annandagen har vi bara varit hemma å inte gjort något alls. Noa vill att man leker med honom på hans rum hela tiden. Det är att köra bilar på hans matta som gäller!

Hoppas alla har haft en mysig och trevlig jul!

Granris!

Publicerad 2009-12-17 08:37:00 i Allmänt,

Måndag och Noa till dagis!
Jag och Annica tog sen bilen å åkte en sväng för att plocka granris. Jag som inte är en pysselmänniska men nu hade vi kommet på att vi skulle göra lite grejer av granris.
Blev sen en promenad ner till dagis för att hämta de små liven. Tog sen svängen runt Tryggarp hem. Fick även sällskap av Sara å hennes barn. Fick även göra en insatts i en hästhage. Då det va en häst som hade trasslat in sig i stängslet lite. Tur att man inte är hästrädd! Passade på att snusa lite på den med!!!
Max är tyvärr ganska förkyld just nu:( Mammas lille kille! Tror det kliar i munnen med, han kör in hela handen i munnen å tuggar på allt han kommer åt!

När vi hade lämnat barnen på tisdagen så traskade vi runt Snuggarp också. Sen stannade jag å Max hos Annica för att ta tag i den första granbocken. Tack Mange som gjort stommar åt oss! Det gick mycket bra å vi blev väldans nöjda med den. Lite svårt att ha gnälliga barn samtidigt så det blev en del avbrott innan den blev färdig. När vi sen gick hem så hade det kommet ganska mycket snö å Max somnade i vagnen så Noa å jag passade på att leka ute i snön en stund. När Roger kom hem så gjorde han och Noa en snölykta. Blev så fint här ute! När barnen hade somnat så gjorde jag en grantomte. Han blev så söt så!

Onsdagen lämnade vi barnen på gadis å sen så va det jul frukost hos Sara! Hon hade gort tomtegröt! Så gott!! Vi hade en trevlig morgon å som vanligt så flög tiden fram. När jag kom hem så blev det lite plock i köket å en snabb lunch. Sen så gjorde jag en grankrans att hänga på dörren. Ska bara ha lite pynt till den med! När jag hämtat Noa och Elona på dagis så stannade jag hos Annica och vi tog tag i bock nr 2. Barnen va tyvärr ganska gnälliga så det tog lång tid. När Mange kom hem från jobbet så tog han med sig Noa å Elona ut och åkte pulka! Gissa om han va poppis! Max somnade en liten stund med så vi han få färdigt den bocken med!
Roger kom också dit på kvällen och hade med sig en familjepizza som vi smaskade på!
Ska försöka få upp lite bilder sen!

Lussekatter!

Publicerad 2009-12-12 21:14:01 i Allmänt,

Idag blev det en vända in till stan på morgonen. Vi beställde årets julkort :) Blev ett besök på Holmgrens också men  inget bilbyte. De får duga ett tag till dom vi har! Sen blev det lunch på Mc Donalds vilket va Noas önskemål. Å efter det ett besök i godisaffären så att Noa fick inhandla sitt lördagsgodis!

När vi kom hem så försökte vi få hit Rogers bror med familj men tyvärr för oss så va de och bakade julgodis idag. Får väl hoppas på ett smakprov. Så då försökte vi med Rogers syster istället men hon va sjuk så det gick inte det heller.

Då bestämde vi oss för att baka Lussekatter istället :) Det gick fin fint så nu har jag en hel hög i frysen om någon är fikasugen!

Skönsång!

Publicerad 2009-12-11 21:29:20 i Allmänt,

På torsdagen så va det dax att gå till kyrkan igen. Visst är jag duktig! Det va näst sista gången innan jul uppehållet. Vi gav oss iväg ganska tidigt för att komma dit först så vi slapp bråket om den magiska "stora gröna kudden" (jag hatar den!) Å vi va också där först så att Noa kunde ta den. Till sällskap så hade vi Annica med sina barn. Som vanligt så va det väldans trevligt att vara där. Kommer att sakna dessa stunder under julen. Hoppas bara att Lena som brukar ha sången har piggnat till så att hon kan vara med och leda sången igen. Kantorn som är med nu är inte särskilt bra på barn tyvärr. Tur att vi har Gerd som styr upp det hela!
Det va också begravning denna dag och självklart så lyckades vi komma upp i hallen för att klä på oss lagom som begravningsföljet klev in i församlingshemmet. Lite otur men inget att göra åt.
När vi kom hem så fixade jag med lite mat och plockade lite innan det va dax att bege sig till Tenhult. Först för att inhandla blommor till dagisfröknarna och för att efter det göra ett besök på Berga för veckans tränings pass. Känns bra att ha kommet igång lite med träningen nu men känner att vi har slarvat lite med promenaderna. Spinningen gick bra men va väldigt jobbig denna gången. Tror även att jag har höjt kraven lite på mig själv nu när man har gjort det några gånger. Efter spinningen så va det dax för body pumpen också. Detta tycker jag är väldigt jobbigt men det känns att det tar!

Fredagen började tidig med lussefirande på dagis klockna 7,00. Vi fick springa in på dagis då vi blev sena för Max passade på att lägga ett lass lagom som vi va tvugna att åka. Det slår aldrig fel! De va jätte fina och söta alla lucior, tänor, tomtar och stjärngossar. Å sjunga kan de! Max va också med och sjöng. Varje gång barnen slutade sjunga så satte Max igång att tjoa :) så söt! Sen va det fika och lite tid att snacka skit med andra föräldrar.
Sen så åkte jag förbi Sara och lånade hennes syskonvagn då Annica den fuskisen skulle åka till Ullared och överge mig och alla barnen ;)
Det blev en vända hem för lite frukost innan jag klädde alla barnen, stoppade Max å Thilia i vagnen och promenerade bort till öppna förskolan. Sniglarna skulle gå men efter en stund så satte jag även dom på vagnen. Så jag hade fyra barn på en vagn! På öppna va det mycket smidigt att ha med sig alla fyra barnen för där fanns det fler mammor som har lite större barn och va jätte sugna på att hjälpa mig med de små! Blev som vanligt mycket trevligt med pyssel och så klädde barnen granen!
Max å Thilia va så trötta när vi gick hem att de somnade på en gång å sov sen i över två timmar. Så när Mange kom för att hämta sina vilddjur så fick det bli lite fika och tjöt så vi slapp väcka de små som sov. Noa och Elona va bara glada för det och lekte för fullt.
Nu kvällen har vi bara njutit av att det är fredag å slappat!

Hoppas Annica fick en bra dag i Ullared och hittade det hon skulle!
Kram från mig!!!

Tre dagar

Publicerad 2009-12-09 22:16:30 i Allmänt,

Nu har det gått tre dagar sedan jag uppdaterade senast. Känner att jag slarvar lite. Vi börjar från början med måndagen.
Lämnade Noa och Elona på dagis på morgonen sedan lämnade jag Max hos Annica. När jag kom hem så va mamma redan här. Vi hade en härlig mor och dotter dag tillsammans på a6. Lyckades inhandla en del julklappar. Jag älskar julen till och med att trängas med folk i affärerna. Hoppas alla blir nöjda med sina paket.

På tisdagen hade jag planerat att gå ner och lämna Noa på dagis men vagnen låg i bilen som Roger hade till jobbet så det blev inget med det. Fick bli bilen. Sedan åkte jag hem och passade på att tvätta, städa och baka lite.
Hämtade Noa på dagis och sedan hem och vänta på att få åka till bvc där Noa skulle visa upp sin tunga. Hans tungband sitter ända framme i tungspetsen å det kan påvärka hans tal mm, Har tjatar om detta sedan BB men alla har sagt att det inte är något problem. Men läkaren blev upprörd över att han inte fått det klippt för länge sedan! Tråkigt att det ska vara så. Nu väntar vi på en remiss till Eksjö.
Max fick sin grisspruta med så nu har hela familjen fått den 

Sen åkte vi till Nässjö en sväng hela familjen å käkade!

Onsdagen har jag tillbringat hos en av mina bästa och älsta vänner Malin!
Vi har haft en mycket trevlig dag som vi alltid har när vi träffas. Synd att vi träffas så sällan bara. Hade bara Max med mig idag. Annica va snäll som vanligt och tog med sig Noa hem från dagis å så hämtade Roger honom hos henne när han kom hem från jobbet!

Tack för denna gången!!!

Helgen + andra advent

Publicerad 2009-12-06 21:09:00 i Allmänt,

Fredag!
Blev en vända till Öppna förskolan på morgonen. Som vanligt så va det väldigt trevligt. Vi hade mycket att diskutera och ett hett ämne va pedofilen/dagisläraren som greps i veckan. Att det bara kan förekomma. Man blir så arg och känner ett hat mot dessa personer som kan skada ett litet barn på detta viset och förstöra deras trygghet :(
På vägen hem så fick Noa för sig att han ville cykla runt negerbyn hem vilket vi inte skulle så han va så arg att han skrek hela Torggatan. Det är en envis liten kille denna Noa! Men han lugnade ner sig när vi kom hem :)
På kvällen va det 30 års kalas för Ola med trevligt sällskap och en mycket god smörgåstårta!

Lördag!
Max har kommit på att dagen nu ska börja någon gång mellan klockan 5 och 6 på morgonen. Han brukar vakna och tjöta lite å jag försöker få honom att somna om men på passar han på att bajsa så det är bara att kliva ur sängen.
På eftermiddagen åkte jag och Noa till Anna-Karin på pysselkväll. Vi hade mycket trevligt och det blev en hel del pysslat!
Noa blev mycket kär i katten Elvis så nu vill han ha en Elvis kisse. Duger inte med någon annan kisse ska bara vara en Elvis!

Söndag!
Årets första julbord avklarat!!!


Imorgon blir det Jönköping med mamma å Max ska få vara hos Annica!

Skärpning!

Publicerad 2009-12-04 08:07:24 i Allmänt,

Nu va det länge sedan igen :(

Måndag!
Första dagen på ensamma veckan. Roger jobbar kväll.
Idag blev det ännu en vända till tippen. De små va inte så medgörliga så vi kunde bara åka en vända. Självklart så va det Annica som körde. Hon är en klippa. Vet inte hur jag har klarat mig utan henne i hela mitt liv! Tack Annica för att du är min vän. Efter tippen så blev det lunch på Florens innan vi hämtade de stora på dagis för att sedan bege oss ner till kyrkan för denna månadens föräldraträff med bvc. Som vanligt så va vi en liten skara som va där. Blev en ganska jobbig träff med mycket känslor men ändå bra diskutioner.
På kvällen va Sara här med sina barn och hälsade på. Mycket trevligt då vi båda satt hemma själva!

Tisdag!
Blev en ganska lugn dag. Roger, Max och jag passade på att göra ett besök i Nässjö på förmiddagen. Inhandlade nya tändstift till volvon och lite julklappar till barnen. Sen blev det lunch på stan!
Annica och jag gick sen ner och hämtade de stora på dagis. Va jätte fint väder så vi passade på att gå runt Tryggarp. Vi fick sällskap av Sara också!
Sen blev det en lugn kväll hemma.

Onsdag!
Roger körde ner Noa till dagis å sen tog han tag i volvon. Efter mycket om och men så fick han äntligen igång den! Hurra nu får jag ha min bil igen! När Max sov så passade jag på att baka dinkelfrallor. De blev suppergoda!
Även idag blev det promenad ner till dagis för att hämta hem de stora barnen. Å det va helt underbart vinterväder ute så det blev även idag en runda runt Tryggarp. När vi kom hem så blev det pepparkaks bak för det hade Noa bestämt att vi skulle göra. Vi bjöd in Elona att vara med och bara med. Det blev jätte fina peppearkakor i form av kossor, dinusaruar och hästar!

Torsdag!
Dax för veckans sångstund nere i kyrkan! Noa fick välja om han ville följa medpappa å besikta golfen eller följa med mamma och Max på sången. Först va det pappa som gälde men efter tio minuter ångrade han sig så det blev mamma och sången istället. Gick bra för den stora gröna kudden va ju ledig.
Sen åkte vi hem och lagade mat å städade lite. Vid halv fem kom farmor för att ta hand om barnen medans jag och Annica åkte till Tenhult för att köra vårat spinning pass denna veckan la vi även till ett body pump pass. Kändes mycket bra å det kommer vi fortsätta med!
Känns bra att ha kommet igång med träningen!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela