Annas blogg

lite svammel om mitt liv :)

Trött!

Publicerad 2010-02-25 21:05:36 i Allmänt,

Stackar lille Max. Dessa tänder är verkligen jobbiga för honom. Han är helt svullen i hela munnen men de vägrar att tränga igenom. Han vakande redan strax efter nio i går kväll. Va jätte ledsen hela tiden vill bara att jag ska bära på honom hela tiden. Framåt halv tolv somnade han igen men grät och snyftade en hel del i sömnen så inget sova för mamman inte. Vid två vaknade han igen och då va det bara att ta sig ur sängen och gå upp med honom. En mycket ledsen lille som bara skek och skrek :( Fick stå framför tvin och vagga med honom för att han inte skulle skrika och väcka storebror. Efter ett par timmar så somnade han tillslut med huvudet mot mammas axel. Så då passade jag på att lägga honom så att jag fick sova lite med men hade väldigt svårt att slappna av då så jag låg vaken en bra stund innan jag somnade. Å så började klockan närma sig sju och Max vakande igen. Inte mycket till sömn här inte. Bara att ta tag i dagen.

Blev ett besök nere i församlingshemmet för lite sång och veckans dos av andlighet. Idag passade vi också på att stanna kvar på sopplunch med. Detta har de varannan vecka där nere. Kostar hela 30 kronor och barnen fick äta gratis! Mycket trevligt vi va fem mammor som stannade kvar idag.

I kväll har mina kära föräldrar varit på besök. De va snälla och tog hand om barnen en stund så att jag kunde åka på veckans yogalates pass. Detta passet är helt underbart att köra. Känns nu att man har kört några gånger för man har lite koll på hur det går till och nu vågar man pressa sig själv lite mer. Å Malin som har passet är verkligen helt suverän att träna för! Hon kan verkligen peppa en att kämpa och inte ge upp!

Nu ska jag snart inta sängen. Känns som att jag skulle behöva få lite sömn också!



*KRAM*

Nöden har ingen lag!

Publicerad 2010-02-24 20:36:01 i Allmänt,

Förmiddagen tillbringade vi i Tenhult hos Rogers bror med familj. Passade på att umgås lite när Noa va på dagis. Han blir ganska rastlös när det inte finns så mycket att göra. Vi hade en jätte trevlig förmiddag hos dom! Är alltid roligt att träffas och tjöta lite!

Eftermiddagen har varit full rulle. Max ville inte sova så han har varit ganska trött och kinkig å hängt i mina ben mest hela tiden. Är inte helt lätt att laga mat med ett barn på armen eller hängande skikande i benen men vad gör man. Idag blev det köttfärslimpa :)

För att fördriva tiden lite så satte jag Max och Noa i badkaret. Det gick jätte bra å de lekte och busade i badet. Tills Max ställde sig upp och bajasde i badet. Å sen så försökte han självklart att plocka upp bajset! Så söt! Det va ju bara att släppa ut vattnet och spola rent i badkaret innan jag kunde fylla upp med nytt vatten. Å då ville inte Max vara med mer. Va en ganska uppgiven och arg kille men kom inte undan en rejäl tvätt för det. Noa badade en stund till medans jag tog upp Max å gav honom hans välling. Passade på att söva honom med när Noa ändå va i badet. Sen va det dax att få upp den lille fisken Noa vilket han inte alls ville. Men efter ett tag så kom även han ur badet. Sen blev det en Nalle Phu bok innan det va dax även för honom att sova.

Så nu sover båda barnen och jag har intagit soffan. Å eftersom Roger jobbar kväll så har jag både datorn och tvin för mig själv. Ha en trevlig kväll!

*KRAM* 

Träning!

Publicerad 2010-02-23 21:41:24 i Allmänt,

Har varit en ganska lugn dag. Jag körde ner Noa och Elona till dagis och Annica hämtade dom. Vilket passade mig kanon för Max sov då!

Ikväll har farmor och farfar varit här och tagit hand om barnen medans jag har varit och tränar body pump och spinning. Så himmla gott! Hoppas på att mina föräldrar kommer hit på torsdag så att jag kan träna då med!
Är ganska nöjd med mig själv! Har minskat 6 kilo nu och har kommet igång med träningen också!
Får nog klappa mig själv på axeln igen ;)

*KRAM*

En fullspeckad dag!

Publicerad 2010-02-23 13:55:00 i Allmänt,

Igår va verkligen en dag med mycket på schemat! Började med bvc besök på morgonen. Min lille kille hade bara ökat 10 gram sedan förra gången men han hade växt hela två centimetrar! Så nå mäter han hela 75 cm över marken :) Det roligast han vet just nu är att stå lull lull! (för er som inte vet vad det är så betyder det att han står utan att hålla sig i) Efter bvc så va det hem en liten vända innan vi gav oss iväg till Nässjö och ett besök på: Öron näsa hals motagningen. Noa är född med för kort tungband så nu va det dax att göra något åt det. Skulle varit gjort för länge sedan tycker jag. Har ifrågasatt dett sedan han va nyfödd och han han bli nästan fyra år innan vi fick hjälp *ggrrr* men men nu är det gjort.
Han fick en kompres i munnen med bedövningssalva på å så fick vi sitta så en stund. Personalen gick då ut ur rumet och Noa säger ¨har dom ingen sax här inne eller¨ *ler* När de sen kom tillbaka så hade de en sax med sig och det va dax att klippa tungbandet. Noa va SÅÅÅ duktig! Inte ett ord sa han och gapade jätte stort. Gissa om han hade två stolta föräldrar! Han som ganska ofta är en liten fegis men när han ska göra något som vi tror inte kommer att gå så är han helt klart en riktig liten tuffing! Våran älskade Noa!!!

När vi kom hem så va det lite små plock att fixa med här hemma innan vi gav oss iväg ner till församlingshemmet och månadens bvc träff. Va hela sex mammor där denna gången! Ämnet för dagen va regler och gränssättning. Ett ganska intressant ämne eftersom vi alla är olika och har olika värderingar på vad som är tillåtet och inte. Det va våran super präst Christer som höll i samtalet. Han är verkligen kanon bra. Å mycket lätt att prata med! Självklart så avslutade vi med det obligatoriska fikat!

När  det va slut så satte vi oss i bilen och körde ut till Uddebo och hälsade på svägerskan Mia med familj. Vi fick dock inte träffa Ola så mycket för han hade fullt upp med att skotta tak. Har ju kommet en del snö! Noa lekte med Love-Li och Max sov en stor del av tiden. Å Mia och jag passade på att tjöta av oss lite!

Sen va det hem och fixa kvällsmat till barnen och få dom i säng. När de hade somnat så fixade jag lite i köket innan jag intog tv soffan och telefonen. Passade på att prata länge med Malin! Alltid lika mycket att prata om!
Slutade lagom när Roger kom hem från jobbet!

*KRAM*

Snö, snö, snö!

Publicerad 2010-02-20 15:42:13 i Allmänt,

Jag bara älskar snö! Men tycker inte att det behöver komma så mycket på en gång. Räcker väl med två tre cm åt gången. Just nu så är man väl mer eller mindre insnöad. Roger och Noa är ute och skottar snö. Har varit en liten traktor här och tagit bort en del med men är ju lite fix efter ändå. Max sover så jag har passat på att slänga ihop en deg. Dinkelfrallor ska det bli, står på jäsning nu så jag passade på att sätta mig här lite.  Annars så blir det en ganska lugn dag.
Hoppas att alla har det bra där ute i snön!

*KRAM*

Inte alltid så lätt :(

Publicerad 2010-02-16 12:09:35 i Allmänt,

Livet som småbarns föräldrar är inte alltid så lätt. Inte alltid en dans på rosor. Det är ju tur att man älskar sina barn. Denna veckan har fått en tuff start. Max vaknade redan vid 04,45 igår och va jätte ledsen. Gissar på att det va magen som gjorde lite ont på honom. Å så dessa tänder som ligger där under och aldrig kommer igenom. Det märks på honom att han har ont i munnen. Han biter i saker hela tiden och så bryter han ihop för att det gör ont i munnen på honom. Hoppas för allas skull att de kommer snart!
Lilleman ville sen inte sova förens klockan hade hunnet bli 11! Å inte nog med det så va det inget som passade honom förutom att jag bar på honom. Fick inte äns sätta mig ner utan att han började skrika för full hals på en gång. Även Noa va ju hemma eftersom han kräktes i lördags. Å han va ju inte heller helt nöjd kan jag lova. Så när barnen hade somnat på kvällen så va det väldigt skönt att få sätta sig i soffan och bara vara!

Idag så vaknade Max vid 03,45 *SUCK* å ville inte alls somna om! Så det va bara att pallra sig upp ur sängen. Försökte ge honom lite vatten men det passade inte så det bara att göra välling till honom å jag som hade bestämt mig för att han inte ska få välling på natten. Men vad gör man! Tyvärr så va han lika dan som igår så det va att stå och gunga med honom. Någon gång mellan fem och halv sex somnade han mot min axel. Så då passade jag med på att lägga mig en stund. Men stax efter sex kom Noa insmygande och började tjöta så då fick jag gå upp och sätta på lite barnpogram till honom innan jag kröp ner i sängen igen! Efter en stund kom han in och tjötade igen men då mutade jag honom med att han fick ta en banan så han försvan ut till tvin igen! Vid halv åtta vakande Max igen å då va det dax att ta tag i dagen. Noa skulle ju till dagis idag! Annica va snäll och hämtade honom så jag behövde inte ge mig iväg på morgonen! Ska ta vägen via Tryggarp när vi ska hämta dom för man måste ju röra lite på fläsket med! Idag är i alla fall Max på något bättre humör så det finns hopp om livet!
Ikväll blir det Body pump och Spinning!
Det är så himmla skönt och roligt att träna och svettas lite!

Helgen!

Publicerad 2010-02-14 21:20:05 i Allmänt,

På lördagdsmorgonen så åkte Roger iväg till gymmet tillsammans med en kompis medans jag och barnen va hemma och fixade lite. När han kom hem så va det min tur att åka och träna. Det va afrikans dans som stog på schemmat denna dag. Har aldrig varit på det innan men det va så himmla kul fast jobbigt. 55 minuter gick alldeles för fort och helt plötsligt så va det slut. Hoppas att det passet kommer att dyka upp på berga igen för jag kommer att gå!
När jag kom hem så hade mina föräldrar kommet hit. De hade med sig fin alla hjärtans dag presenter till barnen. Noa fick en bok och en bil med husvagn å Max fick en speland hund. Det va två nöjda och glade pojkar. Efter en stund dök även Anderas och Anna-Karin upp. Anna-Karin hade bakat en jättegod pollykaka. Inte gi precis men SÅ god! När vi nästan hade fikat färdigt så började Noa kräkas igen. Inte alls roligt men vi hoppades på att det berodde på att han ätit en massa godis. Han badade och frächade till sig. Men efter en stund så va det tyvärr dax igen. Så då fick alla brottom att komma här ifrån. Ingen vill ju åka på magsjuka. Men efter det så har det varit lugnt så nu håller vi tummarna för att det ska vara över. Han får vara hemma från dagis imorgon så att vi är på den säkra sidan. Vill ju inte att han ska smitta någon annan.

Idag så har vi inte gjort så mycket. Varit hemma och myst det mesta å så tog vi en härlig promenad runt Tryggarp. När vi kom hem så tände Roger grillen! Så det bliv grillade karreskivor till middagen! Det va riktigt gott kan jag lova!
Nu önskar jag alla en härlig

ALLA HJÄRTANS DAG!

*KRAM A*

Yogalates!

Publicerad 2010-02-12 10:33:39 i Allmänt,

Igår va det torsdag igen och som vanligt veckans dos av andlighet ;) Det va ganska många som va på sången. Å som alltid lika trevligt. Vi promenerade ner till kyrkan. Max va så trött att han somnade innan jag hade kört ut vagnen genom dörren :) mammas lille sötis! På vägen ehm tog vi även sällskap med Sara en bit. Vi hade som vanlig sällskap med Annica dit och hem! Är så bra att ha henne!

När vi kom hem så gjorde jag pastasoppa! Mmmm så gott! Senare när Roger kom hem så provade jag på att göra dinkelpannkakor! De blev jätte goda! Så det kommer jag att göra igen!

Sen va det dax att åka till Tenhult för att prova på Yogalates! Kan tala om att jag trodde inte att jag hade så dålig balans. Att jag är ovig visst jag men med träning så ska det väl bli bättre hoppas jag! Gillade verkligen detta passet! 60 minuter gick alldeles för fort. Blev jätte förvånad när hon sa att det va slut! Längtar redan till nästa gång men nu närmast så är det Afrikansk dans på lördag! Är ganska öm i kroppen. Man får ju verkligen tänja ut kroppen! Så det hade ju varit konstigt om man inte hade varit öm!

Sen så hoppades jag på en lugn kväll hemma och det såg lovande ut. Båda barnen somnade snabbt och smidigt. Men klockan nio så hostade Noa och började skrika. Han hade då spytt ner hela sig och sängen :( Så det blev att sanera både honom och sängen. Självklart så vaknade ju även Max då. Å när han ändå va baken så passade han på att kräkas han med. Sen la vi Noa i våran säng och Max somnade i min famn så det va bara att lägga honom. När vi hade bäddat rent i Noas säng så bar vi in honom dit och han har sovit lugnt hela natten, Max med! Hoppas det är över så!

   

En bra dag!

Publicerad 2010-02-10 21:23:20 i Allmänt,

När jag hade lämnat Noa på dagis idag så åkte jag och Max å hälsade på Sandra och Irma. Vi hade en trevlig förmiddag. Roligt att träffas och umgås lite. När jag kom hem så mötte jag Sara utanför. Så hon väntade på mig medans jag la över Max i vagnen. Han hade somnat i bilen när vi åkte hem. Sedan så gick vi och mötte upp Annica för att gå till dagis och hämta de stora barnen. Sedan tog vi vägen runt Tryggarp hem. Sara hängde på runt kyrkan. Jag kan tala om att köra vagn och dra en på snow racer är ganska jobbigt men det är ju träning och motion så det är det värt! Jobbigast är det där det ligger mycket löst på vägen. Blir väldigt tungt att köra vagnen då å så bara glider fötterna. Tur att man har trevligt sällskap :)
När Roger kom hem så va det dax för Noa och mig att åka till Nässjö för ett desök hos tandläkaren med Noa. Han va jätte duktig och gapade stort. Besöket tog ca 1 minut medans det sen tog nästan 10 för Noa att välja leksak efteråt. Är inte lätt när det finns så mycket att välja på. Han funderade länge på en ring men bestämde sig tillslut för en stutsboll!
Nu blir det en lugn kväll i soffan!

*KRAM*

Uppdatering fettkampen!

Publicerad 2010-02-10 21:11:53 i Allmänt,

Har nu nått mitt första delmål som va -5 kilo! Det känns så bra. Så ¨lite¨har jag inte vägt sedan innan jag blev gravid med Noa! GI känns verkligen rätt för mig och det funkar jätte bra. Hela familjen äter nu mycket bättre mat å mycket mera grönsaker än innan. Visst fuskar jag lite ibland men fuskar man aldrig så blir det ju inte roligt att sköta sig!
Nu jobbar jag vidar på delmål nummer två!

Guldstjärna!

Publicerad 2010-02-10 20:57:33 i Allmänt,

Igår så va det träning hela dagen! Promenad ner till dagis sedan vidare runt Snuggarp. Hem en liten stund för att sedan gå ner och hämta Noa på dagis. På kvällen va det dax för mitt första pass på berga sedan operationen. Det blev body pump och spinning. Kändes mycket bra men gjorde lite ont i såren på magträningen så där fick jag ta det lite försiktigt. Känns riktigt bra att vara igång igen!

Så nu ger jag mig själv en stor guldstjärna!!!!

Andlighet!

Publicerad 2010-02-04 21:12:50 i Allmänt,

Idag har vi varit på barnsång nere i kyrkan och fått veckans dos av andlighet ;)
Som vanligt va det väldigt trevligt där. Det är verkligen roligt att komma dit och träffa alla de andra mammorna som är där. Å idag så sjöng Noa för första gången där!!! Han sjunger ganska mycket hemma men har aldrig fått ur sig en ton  där. Idag ville han sjunga ¨blinka lilla stjärna¨ å det gjorde han men med ansiktet gömt i mammas knä men han sjöng!!! He stor seger för honom. Jag blir så glad när han gör framsteg. Han är väldigt blyg när man kommer ut så.

I kväll har vi haft besök av familjen Lövgren/Isaksson. Mycket trevligt. Va ett tag sedan å som vanligt så bara rusade klockan iväg. Nu ska jag snart inta sängen.

Kram A

Snö, snö, snö!!!

Publicerad 2010-02-03 20:44:32 i Allmänt,

Fatta vad snö det är ute! Har det varit så här mycket under min livstid innan? Någon som vet? Jag tycker i alla fall att det är underbart :) När man är ute i skogen (i bil oftast) det är så vackert. Träden tunga av snö å hänger över vägen så att det ser ut som en tunnel. Undra hur många gånger Roger har hört mig säga ¨Å vad vackert det är¨ denna vintern. Förstår inte riktigt alla som klagar på snön. Tänk på hur tråkigt det är när det bara är mörkt och blaskigt hela tiden. Det som inte är så bra med snön är väl att djuren har svårt att hitta mat. Vi har rådjur som går runt på våran trädgård varje dag. Hinner inte mer än komma mer snö innan de har varit framme och trajjat upp spår.



Vi har även en hel del hungriga fåglar på baksidan. Men dom matar vi lite!

Idag har Max haft lite feber men den hade börjat gå ner igen ikväll. Skönt att båda sprutorna är tagna nu så behöver vi inte fundera på det mer. Hoppas nu bara att de inte kommer på att det blivet några skador av vaccinet. Lite orolig är man ju.
Annica hämtade Noa här på morgonen och körde till dagis så Max å jag fick en ganska lugn morgon.
En fördel med att han fick sprutan igår va att han (Max) sov hela natten vilket inte har hänt på mycket länge. Har bestämt mig för att sluta ge honom välling på natten. Hoppas att det kommer att gå bra!
Sen så gick Roger lite tidigare från jobbet så han hämtade hem Noa och Elona. Skönt för Max sov då och jag slapp väcka honom.
Imorgon blir det sången i kyrkan :)

Tack!

Publicerad 2010-02-03 10:28:36 i Allmänt,




Dessa underbara blommor fick jag av min älskling!


Mamma och pappa tyckte jag behövde något nytt i fönstret!


Denna vackra bukett fick jag av Ywonne och Marianne!
(Rogers moster och mormor)



Å ett par kort på posten med!
Det första från Mia, Ola och Love-Li å det andra från familjen Rosquist!

TACK ALLA!

Andra sprutan!

Publicerad 2010-02-02 17:40:38 i Allmänt,

Nu har barnen fått sin andra ¨svinspruta¨hoppas att de inte blir sjuka nu! Det gick jättebra. Ingen av dom sa något. Mina duktiga killar!!! Noa fick åka till Konsum efteråt å köpa lite godis. Det är man värd när man varit så duktig.

På förmiddagen idag så va jag hos Sara. Hon bjöd på te och fruktsallad. Max och Melker är så söta ihop. De förstår verkligen varandra :)
Tack Sara för en trevlig förmiddag!

Gårdagen!

Publicerad 2010-02-02 13:03:18 i Allmänt,

Skulle satt mig med detta inlägget igår men tiden räckte inte riktigt till.

Igår va Max första namnsdag! GRATTIS killen!
Å sy fyllde Noas kompis Wallentin 4 år så nu är det bara sju veckor kvar innan Noa fyller fyra! Fattar inte vart tiden tar vägen! Mammas lille kille har redan blivet stor.

Blev lite gjort medans Max sov och Noa va på dagis. Annica körde ner dom till dagis och jag hämtade. Jag passade på att byta gardiner i köket och vardagsrummet. Blev väldigt nöjd med köket men det ska dit en ny gardinstång där. Vardagsrummet blev sådär. Tycker att de nya är lite för genomskinliga men dom får duga tills jag hittar några andra som jag vill ha!

Kan inte fatta vilken härlig vinter vi har! Trodde aldrig man skullefå uppleva en sånn!!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela