Annas blogg

lite svammel om mitt liv :)

Förkyld

Publicerad 2012-06-25 22:28:48 i Allmänt,

Har jobbat i helgen och började känna mig lite seg och krasslig, Idag har näsan börjat rinna och hostan komma på besök. Inte alls vad jag har tänkt mig men vad gör man har förkylningen bestämt sig för att hälsa på så är det väl bara att gilla läget å hoppas att man inte blir allt för hänig!
 
Idag har varit en lite stressig dag. Skulle vara i Eksjö på ögonmotagningen med Noa idag klockan 9 men jag hade fått för mig att det va klockan 10. Så när vi skulle sätta oss och äta frukost så säger Roger att det står 9 i almenackan. Så jag fick kasta in ungarna i bilen och köra i ilfart till Eksjö. Klockan 9:08 rusar vi in med andan i halsen och anmäler oss i luckan. Damen bakom glaset tittar lite surt på mig och talar om att vi faktiskt hade tid klockan 9 men det får väl gå bra ändå.
Noa skötte sig jättebra men ska ha en lapp för sitt vänstra öga en timme per dag i tre månader! Kommer säkert att gå kanonbra.
När vi kom ut så satt morfar där och väntade på oss, Så vi åkte till Lennarts och åt lite frukost, Behövligt efter den morgonen.
Morfar följde sen med oss hem och tog hand om Max medans Noa och jag åkte på ett tandläkarbesök i Tenhult.
Kram
  
 

Sur!!!

Publicerad 2012-06-18 18:55:39 i Allmänt,

Kan inte logga in på min blogg via appen i min IPhone. Väldigt surt! Fattar inte varför det inte går. Är ju mycket smidigare att blogga via den! 

Kram

Hosta

Publicerad 2012-06-17 09:37:49 i Allmänt,

Inte alls roligt att efter ha hostat hela natten vakna utan röst. Fin huvudvärk på plats också.
Fast det är väl inget att lipa över. För idag har vi massor att göra. Adde ska byta hem idag men först måste han få ett nytt batteri. Max rum behöver också en del så det får bli en tur in till Jönköping nu efter frukost!

Kram

Skogarna!

Publicerad 2012-06-16 22:55:34 i Allmänt,

Igår så började dagen med ett besök i stallet. Hade kommit en fölis i stallet under natten! Så söt! Jag red Liverpool en sväng i skogen. Förutom att det flög upp tre tranor framför oss så gick det väldigt bra. Känns att jag har ridit honom några gånger nu, har börjat hitta de rätta knapparna :)

Sen kom Annica och barnen hit å renoveringen av Max rum tog fart på riktigt. Annica slipade som bara den. Mange hittade också hit efter en stund. När slipningen va färdig så va det dax att börja tapetsera. När en ovetande Roger kom hem så va det bara fåndväggen kvar. Nu är det bara lite målning och lister kvar sen kan Max flytta in.

Lördagen har också tillbringats tillsammans med familjen Skog. Kan lova att det är 4 trötta barn här. Tider går alltid för fort när vi träffas!

Imorgon kommer köparna på Adde och hämtar honom. Nu ska vi bara hitta oss en egen vagn också!

Kram

Kväll

Publicerad 2012-06-13 21:14:13 i Allmänt,

Är visst en pigg Noa här ikväll. Har varit uppe och sprungit flera gånger och än sover han inte hör jag.
Denna vecka jobbar R kväll så jag och grabbarna har tillbringat både måndag och tisdag hemma hos Hanna. Väldigt roligt och trevligt. Många timmar hästprat kan jag lova. På tisdag är det dax för Walle att göra ett besök hos veterinären å sen får han följa med ägarna hem :( väldigt tråkigt men inte så roligt med en häst som inte håller.
Jag hoppas att jag får fortsätta rida Liverpool och att Hanna vill ha mig som medryttare till nästa häst också!

Har ikväll lagt ut Adde ( husvagnen) på blocket. Hoppas att den blir såld också.

KRAM

Toppen lördag

Publicerad 2012-06-10 09:32:15 i Allmänt,

Måste säga att det va verkligen en toppendag igår.
Började med att Noa och jag åkte till stallet. Noa är en väldigt duktig stallhjälp. Han bär höpåsar, hjälper till att fylla vatten och borsta hästar. Kan nog bli en bra stallkille detta ;)

Efter det så åkte hela familjen och kollade på djuren på Naturbruksgymnasiumet. Det va familjedag på djurvården. Men får nog försöka få en dag med Elin där. Då har man lite mera tid och möjlighet att känna och klappa på alla djuren.
Sen blev det en liten vända in till stan. Köpte födelsedags present till Annica, nya ridhanskar till mig och något typ vax till bilen.

Hemma blev det sen matlagning och efter middagen unnade jag mig ett litet bad. När jag låg där i godan ro så hörde jag Dianas röst ute i köket. Så upp snabbt som ögat. Diana och Marcus hade vägarna förbi och stannade till en stund. Roligt när det bara kommer någon så där. När de åkte hem så traskade vi bort till Annica och Mange. Fick på morgonen en inbjudan att komma dit och umgås och äta :)
Som vanligt när vi umgås med dom så bara sprang tiden iväg. Så när vi kom hem va klockan redan 00.30!
Fick bara med oss ett barn hem. Noa stannade hos Elona över natt.

Va verkligen en toppendag ❤

KRAM

Blött!

Publicerad 2012-06-08 23:12:16 i Allmänt,

Efter en väldigt lugn och trevlig dag på jobbet så blev det en vända till stallet. Till Rogers stora förtret så ville ju även barnen åka till stallet så han fick snällt följ med. Började med att mocka och fixa mat till både Walle och Liverpool. När det va klart så fick Liverpool komma in för att bli ompysslad lite. Tanken va att grabbarna också skulle få borsta lite på honom men efter som Liverpool tyckte väldigt synd om sig själv när han fick vara inne i stallet utan polarna. Så gnäggade han ganska mycket å det tyckte inte grabbarna om så de åkte tillsammans med pappan hem igen. Själv tog jag och Liverpool en tur i skogen tillsammans med Emma och Sune. Tråkigt nog så regnade det så det blev en väldigt blöt tur för oss idag.

Sen så är det ju ingen vanlig dag idag för det är bästa Annicas födelsedag.
GRATTIS på "25" års dagen min underbara vän :)

KRAM

Tråkigt ;(

Publicerad 2012-06-07 23:16:36 i Allmänt,

Blev en vända till stallet idag också! Vilket inte alls är tråkigt utan jättekul och mysigt. Det tråkiga är att Walle inte alls är pigg. Idag visade han hälta och såg stapplig ut i bakdelen.
Hoppas verkligen inte att det är något allvarligt.
Lille plutten. Blev ändå en mysig stund i stallet tillsammans med Hanna och de andra där. Bara kaffebryggaren som saknas :)

Kram

Nationaldagen 6 juni

Publicerad 2012-06-06 18:08:38 i Allmänt,

Idag är det Sveriges nationaldag. Måste säga att vi svenskar är väldigt dåliga på att fira Nationaldagen. Där har vi en del att lära av Norge. Där vet de hur man firar nationaldag.
Själv så har jag jobbat idag så inte mycket till firande här heller. Å med tanke på hur mycket folk det har varit och handlat idag så är det fler med mig som firar dåligt.

Igår när jag va i stallet kom min vän Diana förbi. Hon kollade när jag red och gav mig en hel del tipps och råd. Det kändes väldigt bra och jag tyckte jag fick Walle dit jag ville.
Det är väldigt nyttigt att ha någon som kollar på och talar om vad som är bra och vad som är dåligt.
Så ett stort tack till Diana och hoppas att hon kan komma och hjälpa mig fler gånger för det behöver jag verkligen.

KRAM

Stallet

Publicerad 2012-06-04 21:40:17 i Allmänt,

Hemma igen efter en vända till stallet. Idag fick det bli ett pass i ridhuset! Walle gillar verkligen inte ridhuset och att gå på hela fyrkantsspåret är livs farligt :) Fast det fick han allt göra ändå! Det är så skönt att komma till stallet. Får ett lugn i kroppen som jag inte får någon annan stans. Det är som att komma hem. Förstår inte hur jag har klarat mig utan det i så många år.
Imorgon blir det också en vända till stallet innan det bär av in till jobbet :)

Å just det. Det man inte har i huvudet får man ha i tanken på bilen ;) Glömde släcka ridhuset efter mig så det fick bli en extra vända till stallet. Tur att det ligger nära :)

KRAM

13 grader

Publicerad 2012-06-04 14:00:00 i Allmänt,

Grabbarna gick ut för att hoppa stutsmatta å när jag efter en stund kollar till dom så står de i bara kallingarna och hoppar!!! Frös bara jag tittade på dom! Jag som myser omkring i tjocktröja och fårskinnstofflor!

Mina små tokiga busfrön ❤❤❤

KRAM

GI

Publicerad 2012-06-04 11:58:17 i Allmänt,

Har bestämt mig för att ge mig på en rivstart! Startar med två veckor å känns det bra så kommer jag att köra på det i upp till sex veckor. Blir spännande att se om kroppen reagerar på det! Förra gången jag körde på gi så gick jag ner 10 kg! Vilket jag har lyckats stå kvar på men nu känner jag verkligen att jag behöver få fart på lite viktminskning igen. Å i kombination med ridningen så hoppas jag på att det ska märkas både på vågen och på måttbandet!
Varje måndag ska jag redovisa mitt resultat här!
Så nu behöver jag all peppning som går att få! Vet att det är tufft att tänka om på hur man äter.
Så lycka till!!! Till mig själv!

Kram

Ledig

Publicerad 2012-06-04 11:48:17 i Allmänt,

Efter att ha jobbat hela helgen och missat två barndop så är jag idag ledig. Fast som vanligt är det massor som ska göras så fort man har en ledig dag.

Fick ett tråkigt samtal från min bror i lördags. Han va hemma hos pappa när jag sen fick prata med honom. Det visade sig att det hade brunnit hemma hos pappa. Som tur är har det "bara" brunnit uppe på vinden och i taket så själva bodelen klarade sig från branden men tyvärr inte från vattnet från släckningen. Så det är massor som behöver fixas där nu innan pappa kan bo hemma igen. Tur ändå att ingen kom till skada och att inte hela huset brann ner!

Annars så har det varit en lugn och trevlig helg på jobbet. Det är verkligen tur att jag trivs på jobbet med tanke på hur många timmar jag ändå spendera där!

Kram

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela