Annas blogg

lite svammel om mitt liv :)

Underskattade

Publicerad 2012-05-03 16:04:09 i Allmänt,

Underskatta aldrig en kassörska/kassör! I det yrket ingår så mycket mera! För en del ensamma människor kanske personalen där de handlar sin mat är den ända kontakten med andra som de har. Ofta berättar kunder om sina problem, något de är oroliga för eller något roligt som hänt dom. Kassapersonal får ofta ta emot skäll bara för att personen ifråga har en dålig dag. Kraven på kassapersonal är väldigt höga.
De ska alltid le.
Alltid vara trevliga.
Ta skäll med ett leende.
Vara psykologer.
Sjukvårdare.
Aldrig göra fel.
Kunna svara på alla frågor gällande alla varor som säljs i butiken.

Så se aldrig ner på en kassörska/kassör bara för att dom inte ha studieskulder!
Att vara en bra medmänniska är inget man lär sig på högskolan. För i slutändan är det det det handlar om!
Plus en stor dos av serviskänsla!

KRAM

Kommentarer

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-05-04 10:03:03

Ja hade jag vetat att jag kunde bli lika utbildad i sjukvård genom att sitta i kassan på Willys så hade inte jag heller skaffat mig studieskulder på Hälsohögskolan. Det är ju onekligen korkat. :-P



Tycker inte att man ska se ner på någon yrkesgrupp. Huvudsaken är att man är nöjd med det man gör själv. Men gällande just folk i kassor så är det betydligt vanligare att man blir bemött med en kort ton och knappt ens en blick än att personen ifråga är trevlig och ler. Ö-ängen är dock för det mesta undantaget från regeln.

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-05-04 10:04:05

Förtydligande: Majoriteten av gångerna är det alltså trevligt folk.

Postat av: Anna

Publicerad 2012-05-04 14:04:50

Självklart så menar jag inte att det är dåligt med studieskulder. Det jag menar är att folk tycker i största allmenhet tycker att jobba som kassörska inte är ett riktigt jobb. Det är något man kan göra lite kvällar och helger medans man pluggar på högskolan.

Vi är inte dumma i huvudet för att vi sitter i en kassa och har valt att inte plugga!

Postat av: Carro

Publicerad 2012-05-04 19:52:59

Håller med! Mycket vi får höra under en dag. Ingen dag är den andra lik.

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-05-04 22:02:56

Tror du ser det från fel håll. De flesta väljer att utbilda sig för att kunna arbeta med ngt som man tycker om. Som student får du av csn strax över 9000 kr o då kostar boendet typ 4-5000. Sen busskort, mat o försäkringar på det. Räkningar o kursstart var femte v med böcker som ligger runt en tusenlapp. Över sommaren har du inte rätt till pengar alls så du måste ha undanstoppat för att iaf klara juni tills lön från sommarjobb kommer in. När du tar examen så har du inte rätt till a-kassa så det är bra om man har lite o leva på. Så att studenter bara vill jobba lite extra kvällar o helger under utbildningen har inte så mkt att göra med att de ser ner på ert yrken utan mer att man behöver extra pengar medan man jobbar mot det man vill arbeta med. Därmed inte sagt att man ser ner på eller inte tycker om sitt extra tig. Med tanke på hur mycket tid skolan tar så är det tvärtom till en stor fördel om man trivs med extrajobb. :-)

Postat av: Anna

Publicerad 2012-05-04 23:41:36

Jag menade det inte som kritik mot dom som väljer att plugga om det är så du ser det. Mer som en pik till dom som Tycker att det yrket inte är något! Om du själv hade suttit där och upplevt hur nervärderande folk kan vara så hade du nog förstått det. Folk ser ner på en kassörska. Mest på dom som jobbar i typ en livsmedels butik. Jobbar man på tex. HM eller något liknande är det inte alls samma sak. Det är högre status. Jag säger verkligen INTE att det är fel att plugga bara att vi inte är dumma i huvudet bara för att vi jobbar som kassörskor!!!! Misstolka det inte. Vill bara få fram att vi också har en viktig roll. Att man inte ska se ner på kassapersonal.

Postat av: sandra

Publicerad 2012-05-05 08:53:56

Det gör jag inte... jag förstår. Försöker bara ge ytterligare en vinkel på det hela...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela